Arrandale-alapú notebookok az Acertől

Az Acer is bemutatta legfrissebb noteszgépeit, amelyek az Intel nemrégiben bejelentett mobil processzorújdonságait, az Arrandale központi egységeket alkalmazzák. A notebookok Gemstone Blue dizájnnal érkeznek, ledes háttérvilágítással ellátott kijelzőt tartalmaznak és rendelkeznek többérintéses technológiát támogató touschpaddel is.

Arrandale-alapú notebookok az Acertől

Az Acer is bemutatta legfrissebb noteszgépeit, amelyek az Intel nemrégiben bejelentett mobil processzorújdonságait, az Arrandale központi egységeket alkalmazzák. A notebookok Gemstone Blue dizájnnal érkeznek, ledes háttérvilágítással ellátott kijelzőt tartalmaznak és rendelkeznek többérintéses technológiát támogató touchpaddel is.

Az AS5740-es típusjelzéssel ellátott újdonság 15,6 hüvelykes képátlójú kijelzőt tartalmaz, amely 1366 x 768 pixeles natív felbontás mellett üzemel. A rendszer lelkét egy Core i5-530M processzor alkotja, amely 2,26 GHz-es órajelen üzemel és amely egy integrált videó vezérlőt is tartalmaz a többi Arrandale processzorhoz hasonlóan. A notebook belsejében ezen kívül 4 GB-nyi memória, 500 GB-os vagy 640 GB-os merevlemez, valamint egy 1 GB-nyi fedélzeti memóriával felvértezett ATI Mobility Radeon HD 5650-es videokártya is jelen van. Érdekesség, hogy az AMD éppen a mai nap folyamán mutatta be DirectX 11-es támogatással ellátott Mobility Radeon HD 5000-es sorozatú megoldásait. Visszatérve az Acer új noteszgépére, a termék a felsoroltakon kívül egy 8x-os DVD-írót, egy Gigabites Ethernet portot, WiFi adapter és beépített webkamerát is tartalmaz. A készülékhez mellékelt hatcellás akkumulátor négy órányi üzemidőt kínál egyetlen töltéssel.

A másik újdonság az Aspire AS7740-es típusjelzést viseli és memória-, valamint HDD opciók tekintetében megegyezik AS5740-es társával. Az AS7740 17,3 hüvelykes képátlójú kijelzőt tartalmaz, ami 1600 x 900 pixeles natív felbontás mellett dolgozik. A processzor szerepét itt egy 2,13 GHz-es Core i3-330M modell tölti be, amely egyúttal a rendszer egyetlen videó vezérlőjét is tartalmazza, ugyanis ebben a notebookban nincs külön diszkrét videó vezérlő. A terméket Blu-ray meghajtóval is felszereli a vállalat, a mellékelt akkumulátorral pedig egyetlen töltéssel 3,5 órán át használhatjuk a gépet.

Az Aspire AS5740-es és AS7740-es modellek szállítása január 17-én kezdődik, a fentiekben bemutatott konfigurációk ára pedig 750 dollár lesz. Az alapár egyébként 600 dollár magasságában fog elhelyezkedni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward