ARM Cortex-A9-es CPU magok 3 GHz feletti órajelen

A TSMC 3,1 GHz-es magórajelet ért el egy kétmagos Cortex-A9-es tesztchip esetében.

ARM Cortex-A9-es CPU magok 3 GHz feletti órajelen

A szóban forgó újdonság a bérgyártó 28 nm-es HPM gyártástechnológiájával készült, amellyel kifejezetten a nagy teljesítményt igénylő mobil eszközök számára lehet különböző chipeket gyártani. A HPM technológia egyszerre kínál hatalmas sebességet és alacsony szivárgási áramot – ezek a nagyteljesítményű mobil eszközök esetében egyformán rendkívül fontos szempontok.

A 28 nm-es HPM gyártástechnológiával készülő, ARM Cortex-A9-es alapokon nyugvó chipek 1,5 GHz és 2 GHz közötti órajellel szolgálják ki a különböző mobil eszközöket, a nagy teljesítményt igénylő mobil konfigurációk esetében pedig akár 3,1 GHz-es magórajelen is ketyeghetnek a Cortex-A9-es CPU magok.

Az említett gyártástechnológia nagy területet fed le, így a segítségével elkészített chipek mobil szórakoztatóelektronikai eszközökben, hálózati eszközökben, fogyasztásra érzékeny konfigurációkban és egyéb területeken is megjelenhetnek a nem is oly távoli jövőben. A 3,1 GHz-en ketyegő kétmagos ARM processzor egyébként azonos körülmények között kétszer gyorsabb, mint a TSMC 40 nm-es gyártástechnológiájára alapozó elődje – ez pedig nem kis előrelépés, hála a TSMC és az ARM közötti szoros együttműködésnek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward