Arctic Freezer 13 Pro: friss, különleges CPU hűtő

Arctic Freezer 13 Pro: friss, különleges CPU hűtő

Az Arctic mérnökei egy új processzorhűtőt készítettek, amely a Freezer 13 Pro nevet viseli és a felsőkategóriás processzorhűtők népes táborát gyarapítja. Az újdonság a Cross-Blow technológia alkalmazásának köszönhetően különleges felépítéssel rendelkezik: a 120 mm-es ventilátor mellett a processzorhűtő talpazatán egy 50 mm-es átmérőjű légkeverő is helyet kapott, amely segít mind a processzor, mind pedig a VRM áramkör alkatrészeinek hatékony hűtésében.

A 134 x 96 x 159 mm-es mérettel és 902 grammos súllyal rendelkező légkeverő 47 darab 0,5 mm vastag alumínium lamellával rendelkezik, amelyekhez négy darab, egyenként 4 mm-es átmérővel rendelkező, „U” alakú rézcső segítségével jut el a processzor által termelt hő. Az alumínium lamellák előtt elhelyezett 120 mm-es átmérőjű ventilátor a percenkénti 300-as és 1250-es közötti fordulatszám-tartományban üzemel, míg 50 mm-es társa, amely a CPU hűtő talpazatán lapul, a percenkénti 700-as és 2700-as közötti fordulatszám-tartományban üzemel. Mindkét ventilátor esetében folyadékcsapágyazást alkalmaztak.

Maga a processzorhűtő univerzális modell, ugyanis mind az Intel LGA-775/1155/1156/1366-os, mind pedig az AMD Socket-154/939/AM2/AM2+/AM3-as processzorfoglalataival kompatibilis. A jobb hőátadás érdekében a CPU hűtő talpazatán MX-4-es hővezető pasztát helyeztek el. A hat év garanciával forgalomba kerülő újdonság 39,90 euróért lesz elérhető a boltok polcain, méghozzá napokon belül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward