Archos FamilyPad 2 - a kigyúrt családtag

Az új FamilyPad meglehetősen gyors váltásban érkezett. A második generáció gyorsabb központi chipet és frissebb operációs rendszert hoz.

Archos FamilyPad 2 - a kigyúrt családtag

Az Archos az MWC helyett a Facebookot választotta szócsövének, így 13,3 colos táblagépük utódját a közösségi oldalon leplezték le. A FamilyPad tavaly novemberben került forgalomba, és már akkor is látszott rajta, hogy súlyos, de könnyen orvosolható gyermekbetegségekben szenved.

A "frissített" változatnál az Archos kijavította a sarkalatos pontokat, így a 13,3 hüvelykes gép újra nyeregbe kerülhet. Az egyik legfontosabb változás a burkolat alatt fogad minket. Az eredeti, egyetlen 1 GHz-es Cortex-A8 magot tartalmazó lapka helyét egy RockChip RK3066 vette át. Itt a Cortex-A9-es ARM egységek és a magasabb, 1,6 GHz-es órajel csaknem négyszer nagyobb teljesítményt jelent összességében. Ehhez jön még az Android 4.0-t váltó Jelly Bean (4.1), mely a Project Butter optimalizációival felteszi a koronát az óriásra.

A sebesség oltárán való áldozás mellett különösebb változások nem történtek. A FamilyPad 2 megjelenítője 1280 x 800 képpontos felbontással tölti ki a 13,3 colos átlójú felületet. A panel felett és a hátlapon is egyaránt 2 megapixeles kamerák teljesítenek szolgálatot, így a videóhívásainkat is HD minőségben bonyolíthatjuk a laptop méretű gépről. A rendszermemória 1 GB-os méretben képviselteti magát, az adatainkat pedig a 8 GB-nyi beépített tárhely várja. MicroSD-vel ez tovább bővíthető, így nem kell tartanunk a helyhiánytól. Az egyetlen gyenge pontja a konstrukciónak a súlya mellet a kapcsolati képességek terén mutatkozik meg. Sajnos még Bluetooth sem került a fedélzetre, így egyedül a 802.11 b/g/n Wi-Fi magányoskodik benne.

A meglehetősen nehéz, 1,3 kg-os táblagép tekintélyt parancsoló, 337 x 230 x 11,6 milliméteres mérettel rendelkezik. Éppen ezért a csomagban találunk mellette egy kinyitható állványt is, ami biztonságosan tartja és leveszi rólunk a terhet, ha asztalra rakjuk. A hamarosan európai forgalomba kerülő eszközért cserébe 300 eurót fognak elkérni. Ennyiért egy nagy és gyors, mindenki számára jól használható családtagot kapunk az Archostól.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward