Árával csábíthat a Honor 3C Play

Kiváló ár-érték mutatóval érkezik a Huawei Honor 3C Play, így valószínűleg nagy lesz iránta az érdeklődés.

Árával csábíthat a Honor 3C Play

A Huawei ezúttal egy olyan okostelefonról rántotta le a leplet, ami a „megfizethető” termékek közé fog besorakozni. Az újdonságnak az egyik legnagyobb erénye a kedvező ár-érték aránya lesz, így a Huaweinek nem kell attól félnie, hogy majd beleszürkül az egyébként rettentően népes mezőnybe az újdonsága.

A Honor 3C Play az eredeti 3C kistestvére lesz. A Play jelző itt arra utal, hogy a célkeresztben ezúttal az a fiatalabb generáció van, aki még most keresi az első okostelefonját, számukra ideális választás lehet ez a mobil. A szerkezetet egy MediaTek MT6582 lendíti majd mozgásba, ami az Androiddal nem először fog jó párost alkotni, az elmúlt hónapokban nagy népszerűségnek örvendett ez a chip. A lapkában 1,3 GHz-es frekvencián munkálkodó Cortex-A7 kvartett van jelen, míg a grafikus feldolgozó egység szerepét egy Mali-400 MP2 tölti be. Ez a négymagos chip kellően erős az alapvető alkalmazások, valamint persze a rendszer akadásmentes mozgatásához, komolyabb játékra viszont a gyenge IGP miatt már alkalmatlan. A 3C Playen az induláskor még az Android 4.2 Jelly Bean lesz jelen, ami bizony nem éppen dicséretes, sőt mi több, talán ez az eszköz leginkább sarkalatos pontja. Az Emotion UI felhasználói felületbe öltöztetett rendszer szállítani fog majd néhány plusz alkalmazást, de ezek nem ellensúlyozhatják az Android 4.4 KitKat hiányát, amit mostanra már a legalsó kategóriában is egyre többen vetnek be. A rendszermemória mérete éppen megfelelőnek ígérkezik, a háttértára azonban egészen nagy kapacitással bír majd. Az előbbi 1 GB-tal szolgál, míg az utóbbi 16 GB-osra lett szabva. Arra számíthatnánk ezek után, hogy nincs bővítési lehetőség, ám meglepetésre a microSD kártya helyét sem spórolta meg a Huawei a tervezés során.

A masina kijelzője eléggé nagy lett, 5 hüvelyken rajzolódnak ki a különböző tartalmak, és szerencsére a kellő felbontásról sem feledkeztek el a mérnökök. Az 1280 x 720 képpontnak köszönhetően a megjelenítő pixelsűrűsége 294 PPI-s, ráadásul IPS technológiával dolgozik, ennek megfelelően más tekintetben is jó minőségre van kilátás. A Honor 3C Play előlapjára egy 2 megapixeles kamera került, melynek szokás szerint a kijelző felett alakították ki a helyét. Ez az egység a videóhívások, illetve az önarcképek készítésekor tehet jó szolgálatot. Ha komolyabb fotózásra adná a gép tulajdonosa a fejét, akkor jön képbe a hátlapon felfedezhető főkamera, ami 8 megapixeles képek és HD videófelvételek készítésére lesz alkalmas. Ennek a dolgát egy LED-es vaku is próbálja majd segíteni, így rosszabb fényviszonyoknál is munkára fogható lesz. A kapcsolati képességei között megtalálható majd 3G HSDPA modem, 802.11 b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 4.0 modul és A-GPS vevő is. Továbbá még itt fontos kiemelni, hogy két SIM befogadására lesz alkalmas a telefon, amiért jár is neki a piros pont. A szerkezetet egy 2000 mAh-s akkumulátor kegyeire bízták, ami bizony nem túl acélos, kiváltképp akkor, ha még figyelembe vesszük azt a tényezőt is, hogy akár két aktív hálózati kártya is csücsülhet a borítása alatt. Az üzemidőre vonatkozóan a Huawei nem adott meg előzetes értéket, így biztosan nem lehet kijelenteni, hogy gyenge lesz a produktuma, de nem túl jók a kilátások. A 9,4 milliméter vastag telefon 156 grammot nyom, és kezdetben feketében és fehérben lesz megvásárolható, de később még több szín jöhet.

A Huawei Honor 3C Play Kínában kerül először a boltok kirakatába, de szélesebb körben is elérhető lesz majd a későbbiekben. A készülékért a bejelentés szerint a vállalat hazájában mindössze 75 eurónak megfelelő összeget kérnek el. Ez az ár valószínűleg nettóban értendő, tehát még tehermentes, de a különböző adókat rápakolva is igazán jó vételnek ígérkezik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward