Áramütés-veszély miatt cserél csatlakozóadaptereket az Apple

A visszahívott tápadapterek villásdugós csatlakozói 2003 és 2015 között készültek, ám előfordulhat, hogy burkolatuk megreped, így áramütést okozhatnak.

Áramütés-veszély miatt cserél csatlakozóadaptereket az Apple

Az Apple egy fontos termék-visszahívási akciót jelentett be, amelynek keretén belül a 2003 és 2015 között gyártott villás hálózati csatlakozóadaptereket cserélik új tervezésű példányokra. A cserére azért van szükség, mert a korábbi kiadásoknál előfordult, hogy megrepedt a csatlakozóadapter villáinak borítása, ez pedig szerencsétlen esetben akár áramütés okozója is lehet. Eddig 12 olyan esetről tud a vállalat, amikor a hibás csatlakozóadapter áramütéses sérülést okozott.

A világutazó adapterkészlet is érintett

Elsőként érdemes kiemelni, hogy a csereakció nem vonatkozik az Amerikai Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Japánban és Kínában használatos adapterekre, valamint az Apple USB hálózati adapterekre sem.

A termék-visszahívási akció a kontinentális Európa országait, Ausztráliát, Új-Zélandot, Koreát, Argentínát és Brazíliát érinti. A meghibásodásra hajlamos csatlakozóadaptereket – a hivatalos dokumentum szerint – 2003 és 2015 között mellékelték a különböző Mac konfigurációkhoz, illetve bizonyos iOS alapú eszközökhöz, sőt, még az Apple világutazó adapterkészletébe is került néhány hibás példány.

A tápegységre pattintható hibás csatlakozóadapter beazonosítása gyerekjáték: csak meg kell nézni, hogy a lenti képen jelölt helyen egy négy vagy öt karakterből álló felirat, vagy éppen egy hárombetűs regionális kód szerepel-e (például EUR) – előbbi esetben hibás csatlakozóadapterről van szó, utóbbi esetben azonban nincs további teendő, mert újratervezett modellel van dolgunk.

Aki a vizsgálat után arra jut, hogy készülékének tápegységre pattintható csatlakozóadaptere érintett lehet a visszahívásban, vegye fel a kapcsolatot a legközelebbi hivatalos Apple-szervizzel, a cserét ugyanis a hivatalos szervizek bonyolítják le. Fontos, hogy a csatlakozóadapterhez tartozó eszköz sorozatszámát mindenképpen le kell jegyezni, mielőtt csereadaptert igényelnénk, ugyanis az ügyintézéshez nélkülözhetetlen az eszköz sorozatszáma.

Az akcióval kapcsolatban további információk itt olvashatóak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward