Apróságok, amiket a HTC 10-ről tudni érdemes

A HTC 10 bemutatójakor nem derült ki minden a készülékről, de most már sokkal tisztábban látunk.

Apróságok, amiket a HTC 10-ről tudni érdemes

A HTC is bemutatta mostanra az idei zászlóshajóját. A „One” és az „M” jelzőktől megfosztott készülék egyszerűen csak HTC 10-ként vonult be a köztudatba, és már a bemutatókor látni lehetett, hogy ez a mostani talán a HTC minden eddigi csúcsmodelljénél jobban sikerül.

Ezúttal tényleg bizakodó lehet a tajvani alakulat, aminek minden eddiginél nagyobb szüksége lenne egy igazán sikeres okostelefonra, hogy végre előrelépést tudjon felmutatni. Egyik veszteséges negyedév követte a másikat az elmúlt néhány évben, kevés alkalommal tudott profitot realizálni a HTC. De most a 10 talán tényleg meghozza a várt sikert.

A HTC 10-ről az elmúlt heti rendezvényen szinte mindent megtudhattunk, de az elmúlt napokban néhány érdekes friss információ is felütötte a fejét. Bár ez az okostelefon nem vízálló, míg a Galaxy S7 igen, de kiderült, hogy azért a HTC 10 felhasználóknak sem kell minden vízcsepptől óvniuk az újdonságukat. A készülékről Jeff Gordon a Twitteren árulta el, hogy IP53 védettséget élvez. Mit is jelent ez? Nos, az biztos, hogy por egyáltalán nem tehet kárt a szerkezetben, még ha a legapróbb szemcsék át is jutnak a burkolat illesztésein, a vízzel szemben pedig annyira ellenálló a szerkezet, hogy azért esőben is használatba lehet venni. Azt azonban már senkinek sem javasoljuk, hogy magával vigye a fürdőkádba, de a véletlen baleseteket remélhetőleg az IP53 minősítést kiérdemlő szigetelés révén sértetlenül átvészeli majd.

Érdekes fejlemény az is, hogy a HTC 10 támogatja az AirPlay technológiát. Minden bizonnyal már sokan hallottak az AirPlay-ről, és így azt is tudják, hogy miért különös ez a lépés a HTC részéről, ez az újítás ugyanis az Apple-höz köthető. Az AirPlay egy olyan vezeték nélküli streaming protokoll, ami multimédiás tartalmak megosztására szolgál. Ennek segítségével lehet például átjátszani zenét az Apple TV-re, iPadre vagy akár iPhone-ra. A tajvaniak hivatalosan licencelik az Apple fejlesztését, és ezzel a HTC 10 az első olyan androidos mobil, ami képes erre. Egyelőre videókat nem tud kezelni a rendszer, de talán ami késik, nem múlik.

A HTC egy újfajta tokot is bevetésre küld a 10-zel. A kiegészítő a HTC Ice View névre hallgat, és ennek a lényege abban rejlik, hogy a megjelenítő védelméről gondoskodni hivatott réteg átlátszó, ráadásul az érintéseket is tudja érzékelni rajta keresztül a készülék. A kiegészítőnek köszönhetően az eszköz tulajdonosának ki sem kell nyitnia a tokot ahhoz, hogy gondtalanul tudja használni. Némileg homályosabb kilátással, de cserébe biztonságosan lehet nyomkodni a HTC 10-et az Ice View-val. A felhasználó megnézheti az értesítéseit, a pontos időt, számokat válthat zenelejátszás közben, állíthatja a hangerőt, üzeneteket írhat, vagy akár fotózhat is a becsukott tok mellett, és még lehetne sorolni a lehetőségeket. Az Ice View tokba bújtatott okostelefon teljes egészében védett lesz, tehát nemcsak a kijelzőt, hanem az egész burkolatot betakarja – leszámítva persze a hangaszórókat és a kamerákat. A végére maradt a fekete leves, vagyis az ára. A HTC Ice View nem kevesebb mint 50 dollárt kóstál, ami mondanunk sem kell nagyon sok pénz egy tokért, akármilyen jól használható is az.

Az eddigieknél szomorúbb hír viszont, hogy az előzetes bejelentéssel ellentétben nem mindenhol lesz része a HTC 10 dobozának a prémium hangminőséget produkáló fülhallgató. Az is a Twitteren derült ki utólag, hogy sem az Egyesült Államokban, sem pedig Kanadában nem része a csomagnak ez a kiegészítő, viszont a Qualcomm Quick Charge 3.0 töltési eljáráshoz nélkülözhetetlen töltőről szerencsére senkinek sem kell lemondani. Utólag egyébként minden régióban megvásárolható lesz a hallójáratba illeszkedő fülhallgató is, aki tehát nagyon szeretne egyet, az beszerezheti majd.

Végül az is kiderült, hogy a HTC 10 jellemzően csak 32 GB-os kivitelben vásárolható majd meg. Valóban készül ugyan a csúcsmodellből olyan konfiguráció, ami duplájára növelt tárkapacitással szolgál, de regionális korlátozás alá fog esni, szóval nem lesz elérhető mindenhol, ráadásul várat is magára a 64 GB-tal ellátott szerkezet. Legalábbis jelenleg úgy tűnik, hogy nem akkor kerül forgalomba, mikor a HTC 10 hivatalos forgalmazása kezdetét veszi.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward