Apró számítógépház Mini-STX alaplapokhoz

A feketében és ezüstben érkező SilverStone VT101 nagyon kevés helyet foglal, belsejében mégis elfér egy processzorfoglalattal ellátott alaplap.

Apró számítógépház Mini-STX alaplapokhoz

Elkészült a SilverStone legújabb számítógépháza, amely meglehetősen kompakt, hiszen csak 1,53 liternyi „hely” van benne. A Vital Series tagjaként érkező VT101-es modell belsejében csak igazán apró, Intel 5x5 formátum köré épülő alaplap fér el, ami a 170 x 170 milliméteres Mini-ITX alaplapoknál is kisebb, hiszen csak 147 x 140 milliméteres alapterülettel bír.

A Mini-STX formátumú alaplapot egy matt fekete vagy matt ezüst külsővel rendelkező ház fogadja, ami egyébként 155 milliméter hosszú, 152 milliméter széles és 65 milliméter magas. A ház belsejében a Mini-STX alaplap felett egy maximum 34 milliméter magas processzorhűtő fér el, de a ház ezzel együtt egy 2,5 hüvelykes adattárolót is el tud szállásolni.

Az 582 grammos számítógépház előlapjára az USB-C port mellé egy USB 3.0-s csatlakozó is került, de a szokásos fejhallgató kimenet és mikrofon bemenet sem hiányzik a sorból. A Mini-STX alaplap hátoldali kivezetéseit a hozzá tartozó takarólemez veszi körül, belső tápegység elhelyezésére pedig nincs mód – de nem is szükséges, hisz a Mini-STX alaplapok esetében külső tápadapterre támaszkodik a rendszer, ahogy az tegnapi cikkünkben is látható volt.

A SilverStone VT101-es számítógépháza VESA75 támogatással érkezik, valamint rögzítő keret is jár hozzá, így könnyedén asztal alá, falra, vagy éppen monitor hátuljára lehet szerelni.

A 0,8 milliméter vastag SECC acélból készített VT101-es modell első körben csak ezüst kivitelben lesz elérhető, de a fekete kiadás is heteken belül megjelenhet. Az újdonság listaára 35 dollár, európai megjelenésére pedig szeptember végén számíthatunk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward