Apró, olcsó Core i3-as PC SSD-vel, 400 dollárért

Az Intel mérnökei egy új, apró PC-s platformot alkottak, amely egy 10,16 x 10,16 cm-es alaplapra épül.

Apró, olcsó Core i3-as PC SSD-vel, 400 dollárért

A Next Unit of Computing fantázianévre keresztelt projekt keretén belül egy olyan apró PC születik, amely a lehető legkisebb formátummal bír, mégis mindent kínál, amit egy pici számítógéptől elvárhatunk. A platform még nem nyerte el végleges formáját, így a képeken látható alaplap még változhat, mielőtt kereskedelmi forgalomba kerül.

Az IDF alkalmával bemutatott pici deszkán egyébként egy beépített Core i3-as processzor teljesít szolgálatot, méghozzá hetes sorozatú lapkakészlet társaságában. A rendszer mini-PCIe slottal, mSATA bővítőhellyel és két So-DIMM memóriafoglalattal rendelkezik.

Csatlakozói között három USB portot, két HDMI videó kimenetet és egy Ethernet portot találunk. Az alaplaphoz két tüske segítségével csatlakozhat a belső DC tápegység, de a termék akár külső AC/DC adapterrel is ellátható lesz.

A NUC tehát még nem nyerte el végleges formátumát, de ez a helyzet remélhetőleg rövidesen megváltozik. A végleges platform nem csak az alaplapból, hanem a hozzá való apró házból, egy tápadapterből és egy kis adattároló kapacitást kínáló mSATA SSD meghajtóból áll majd.

Operációs rendszer nem jár a termékhez, így a végösszeg 399 dollár körül helyezkedik majd el. A fotókért köszönet az AnandTech munkatársainak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward