Apró MSI alaplap Kaveri APU egységekhez (is)

Az újdonság egy alacsony fogyasztású Kaveri APU-val karöltve ideális HTPC alap lehet.

Apró MSI alaplap Kaveri APU egységekhez (is)

Az MSI első adag Socket FM2+-os alaplapját korábban már bemutattuk, most azonban egy újabb taggal bővült a repertoár, amely ráadásul igen vonzóra sikeredett.

A Mini-ITX formátumú A88XI AC modell a legjobb felszereltséget nyújtó A88X FCH-ra támaszkodik, és nem csak Kaveri, de Richland és Trinity sorozatú APU egységeket is fogad. A Socket FM2+-os processzorfoglalat mellett két darab DDR3-as memóriafoglalat kapott helyet, amelyekbe összesen maximum 32 GB-nyi DDR3-as rendszermemóriát pakolhatunk – természetesen akár DDR3-2133 MHz-es modulok formájában is. XMP és AMP támogatást egyaránt kapott a rendszer, így a memóriamodulok névleges paramétereinek beállítása egyszerűen és gyorsan történik.

Mivel kompakt alaplapról van szó, így a bővítőhelyek között csak egy PCI Express 3.0 x16-os slotot találunk, de rajta kívül egy félmagas Mini PCIe 2.0 x1-es bővítőhely is jelen van a deszkán, ami már gyárilag foglalt – erről később még szót ejtünk. SATA 6 Gbps-os portokból összesen négy áll rendelkezésre, amelyekhez RAID 0/1/5/10 támogatás egyaránt jár. USB 3.0-s portokból összesen néggyel gazdálkodhatunk: kettőt hátlapi port, kettőt pedig előlapi kivezetés formájában kínál az újdonság. USB 2.0-s portokból négy hátlapival és két előlapival kell beérni.

Az audió vezérlő szerepét ezúttal egy Realtek ALC887-es egység kapta, ami 7.1 csatornás audió támogatással és optikai audió kimenettel egyaránt rendelkezik. Gigabites Etghernet vezérlőből egy Realtek RTL8111G típusú jár. A fentebb említett félmagas kártyákat fogadó Mini PCI Express 2.0 x1-es slot egy speciális kártyát rejt, amely kétsávos 802.11ac/s/b/g/n WiFi és Bluetooth 4.0-s támogatást biztosít a rendszer számára. A bővítőkártya egyébként egy Intel Dual Band Wireless-AC 7260 típusú megoldás, ami a 2,4 GHz-es tartományban 300 Mbps-os, az 5 Gz-es tartományban pedig 867 Mbps-os sávszélességet kínál.

Az MSI új alaplapja egy HDMI, egy D-Sub és egy DVI-D videó kimenettel érkezik, plusz a Dual Graphics támogatásban rejlő lehetőségek is kiaknázhatóak vele. Soros, illetve párhuzamos portot adó kivezetés ennél a modellnél nincs, de TPM tüskesor van, ami TPM (Trusted Platform Module) modul alkalmazásakor jöhet jól.

Az A88XI AC az MSI Military Class 4-es gyártástechnológiájával készül. Az alaplap UEFI alapú, Click BIOS 4 névre hallgató BIOS-t kapott, ami grafikus felhasználói kezelőfelülettel bír. A kínálatban OC Genie 4 támogatás is jelen van, így a rendszer egyszerűen, egy gombnyomással tuningolható. Az új deszkához ezeken felül természetesen az MSI exkluzív szoftverei is járnak.

Az új alaplap rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, várható ajánlott végfelhasználói ára azonban egyelőre nem ismert.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward