Apró, jól felszerelt Zotac számítógépek érkeznek

A négy újdonság között két Core i3-as és két Core i5-ös processzorral szerelt példányt találunk.

Apró, jól felszerelt Zotac számítógépek érkeznek

A Zotac bemutatta legfrissebb, harmadik generációs ZBOX számítógépeit, amelyek kompakt felépítésükkel és remek felszereltségükkel próbálnak majd hódítani. Ahogy az lenni szokott, az újdonságok ezúttal is elérhetőek lesznek barebone kivitelben, amelyhez a felhasználók maguk szerezhetik be az igényeiknek és pénztárcájuknak megfelelő 2,5 colos adattárolót, illetve a So-DIMM memóriamodulokat. Aki a kulcsrakész megoldásokat szereti, a PLUS modelleket választva adattárolóval és rendszermemóriával egyaránt rendelkező komplett konfigurációhoz juthat.

A friss termékekből összesen négyféle kiadás érkezik. Az ID89-es barebone, illetve komplett konfigurációk kétmagos, Intel Core i5-3470T típusú processzort kapnak, amely 2,9 GHz-es alap- és 3,6 GHz-es Turbo Boost órajelen ketyeg. Az ID88-as barebone és komplett konfigurációk ezzel szemben egy kétmagos, Core i3-3220T típusú processzorral érkeznek, ami 2,8 GHz-es magórajelen ketyeg. Processzortól függetlenül mindkét esetben Intel HD Graphics 2500-as IGP áll rendelkezésre, ami Quick Sync Video, Clear Video HD és InTru 3D támogatással egyaránt rendelkezik.

A PLUS, azaz minden komponenssel ellátott modellek 4 GB-nyi DDR3-as rendszermemóriával és egy 500 GB-os, 5400RPM-es mobil merevlemezzel érkeznek. A barebone példányok egyetlen 2,5 colos adattárolót fogadnak, rendszermemóriából pedig maximum 16 GB-nyi helyezhető el bennük, méghozzá két darab DDR3-1600 MHz-es So-DIMM memóriamodul formájában.

A fenti különbségektől eltekintve kiviteltől függetlenül mind a négy apró PC ugyanazokat a tulajdonságokat kínálja. Találunk rajtuk egy HDMI és egy DVI videó kimenetet, egy négy az egyben (SD/SDHC/MMC/SDXC) memóriakártya-olvasót, valamint két darab Gigabites Ethernet portot is. Az apróságok 802.11n típusú WiFi adapterrel és Bluetooth 4.0-s adapterrel egyaránt rendelkeznek, audió vezérlőjükhöz pedig optikai audió kimenet is társul.

USB 2.0-s portokból kettőt kapunk, amelyek a ház hátulján lapulnak, ugyanakkor USB 3.0-s portokból is kettő jár: az egyik a ház tetején, a másik pedig a ház elején helyezkedik el. A csomagban minden esetben jelen van egy MCE kompatibilis távirányító a hozzá tartozó USB-s IR vevővel, valamint egy VESA 75/100 rögzítő keretet is kapunk, amellyel monitor vagy televízió hátuljára szerelhető az adott apró PC.

Az Ivy Bridge processzorral szerelt Zotac ZBOX ID88-as és ID89-es konfigurációk operációs rendszer nélkül érkeznek. A Windows 7 és Windows 8 kompatibilis újdonságok rövidesen elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre nem tudható, hogy az egyes változatok pontosan mennyibe kerülnek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward