Apró GeForce GTX 960-as videokártya az ASUS-tól

A mindössze 17 centiméter hosszú videokártya gyárilag megemelt órajeleken ketyegő GPU-t alkalmaz.

Apró GeForce GTX 960-as videokártya az ASUS-tól

Az ASUS bemutatta legfrissebb videokártyáját, amely GeForce GTX 960-as alapokra támaszkodik, legnagyobb különlegessége pedig az, hogy mindössze 17 centiméter hosszú, így kiválóan passzol a Mini-ITX alaplappal szerelt rendszerekhez.

Az új modell dizájn tekintetében nagyon hasonlít a korábbi GTX 670 Minire és a GTX 760 Minire: normál magasságú nyomtatott áramköri lap köré épül, a melegedő komponensek hűtését pedig egy speciális hűtőborda végzi, amely felett egy CoolTech ventilátor dolgozik. Utóbbi előnye, hogy nem csak függőleges, hanem vízszintes irányban is továbbítja a megmozgatott levegőt. A hűtés hatásfokát hátlapi hűtőlemez is fokozza – és egyben igényes megjelenést is kölcsönöz a terméknek.

A nyomtatott áramköri lapon tanyázó GM206-os GPU megemelt órajeleken ketyeg, hiszen míg a referencia modelleknél 1126 MHz-es alap- és 1178 MHz-es GPU Boost 2.0-s átlag órajel áll rendelkezésre, addig az újdonság már 1190 MHz-es alap- és 1253 MHz-es GPU Boost 2.0-s átlag órajelet alkalmaz. A 128-bites adatsín végén lógó 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória effektív órajeléhez nem nyúltak, így az továbbra is 7 GHz, csak úgy, mint a referencia modelleknél.

A kompakt videokártya a PCI Express 3.0 x16-os slot mellett egy hattűs PCI Express tápcsatlakozón keresztül szerzi be a működéséhez szükséges áramot. Videó kimenetei között egy dual-link DVI, egy HDMI 2.0, illetve három darab DisplayPort 1.2-es csatlakozó található.

Az ASUS GeForce GTX 960 Mini rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre nem derült ki, hogy pontosan mennyibe kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward