Apró asztali számítógépet készített az ASRock és az Intel

A nagyteljesítményű tápegységre emlékeztető házban Mini STX formátumú Intel alaplap található, amely mellé még két darab 2,5 hüvelykes adattároló is befér.

Apró asztali számítógépet készített az ASRock és az Intel

A PC piac egy ideje gyengélkedik, de egyes szegmensekben azért látszik némi fény az alagút végén: az egyik ilyen a kompakt asztali számítógépeké, a másik pedig a gamereknek szánt perifériáké és kiegészítőké. Az ASRock és az Intel most előbbit veszi célba, ugyanis a két nagyvállalat egy új mini-számítógépet készített, ami a ház fura dizájnja miatt első ránézésre csak egy egyszerű nagyteljesítményű tápegységnek tűnik.

A formavilág gerincét határozott, egyenes vonalak adják, lekerekített élekről, illetve gömbölyű ívekről szó sincs. A belül lapuló hardver szellőzését nagyméretű, négyzet alapú kivágásokkal rendelkező szellőzőfelület biztosítja, odabent pedig Mini ITX formátumú Intel alaplap kaphat helyet. Ráadásul az adott alaplap LGA-1151-es processzorfoglalattal érkezik, így a központi egység igény szerint cserélhető. A Mini STX formátumú alaplap jelenleg a Skylake CPU generációt támogatja, de később akár Kaby Lake vagy Cannonlake alapú központi egységet fogadó alaplap is kerülhet a házba, amennyiben a termék beváltja a hozzá fűzött reményeket.

Processzor tekintetében Core i3-as, Core i5-ös vagy Core i7-es sorozatú példányok alkalmazására lesz lehetőség, arról azonban hallgatnak a felek, hogy mekkora TDP-ig lehet elmerészkedni – valószínűleg 65 wattnál lesz a felső határ. Az viszont kiderült, hogy az 1,92 literes űrtartalmú számítógépház belsejében két darab 2,5 hüvelykes adattároló egészen biztosan elfér, a processzor hűtését pedig a gyári processzorhűtő végezheti, ami igény szerint lecserélhető lesz. A rendszermemória szerepét So-DIMM formátumú memóriamodulokra bízhatjuk, amelyekből maximum kettő fér el a kompakt, mindössze 127 x 127 milliméteres alapterületű alaplapon.

A szűkszavú sajtóközleményből sajnos nem derül ki, hogy az újdonság pontosan mikor kerül az üzletek polcaira, valamint az is rejtély, mennyibe kerülhet majd. Az ASRock DeskMini egyelőre még a gyártó hivatalos weboldalán sem tűnt fel. Reméljük, hamarosan minden fontos részletre fény derül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward