Apró asztali számítógépekkel jelentkezik az ASUS

Az ASUS VivoPC-je az Intel NUC és a Gigabyte BRIX nyomdokaiba lép.

Apró asztali számítógépekkel jelentkezik az ASUS

A VivoPC egy 190 x 190 x 56,2 milliméteres házban foglal helyet, amely 1,2 kilogrammot nyom a mérlegen. A VM40B típusjelzéssel ellátott újdonság elegáns dizájnnal, ezüst színben érkezik, alja és hátulja pedig feketében pompázik. Emellett készül egy VC60-as modell is, amely már teljes egészében fekete házat kap és erősebb hardvert rejt.

Az újdonságok közül a VM40B egy belépőszintű, gyenge hardverrel rendelkező megoldás lesz, amely egy 1,5 GHz-es Celeron 1007U processzort és 2 GB-nyi rendszermemóriát kínál, cserébe viszont kedvezőbb árcédulát is kap. Ezzel szemben a VC60 már vonzóbb változatokban érkezik, ugyanis 2,4 GHz-es Core i3-3110M vagy 3,1 GHz-es Core i5-3210M processzorral egyaránt el lehet elérni.

Mindkét modell 500 GB-os merevlemezt kap, de a Gigabites Ethernet vezérlő, valamint a 802.11 b/g/n/ac WiFi és a Bluetooth 4.0-s támogatás sem hiányzik róluk.

Természetesen mind USB 2.0-s, mind pedig USB 3.0-s portok rendelkezésre állnak majd, de rajtuk kívül még kettő az egyben memóriakártya-olvasót is kínálnak az apróságok. A tápellátásról egy 65 wattos tápegység gondoskodik.

A Celeron processzorral szerelt VivoPC VM40B 229 euróba kerül majd. A VivoPC VC60 induló ára ezzel szemben 349 euró lesz, a felszereltebb modellért pedig már 519 eurót kérnek majd el. Az ASUS kompakt asztali számítógépei várhatóan a hónap végén kerülnek forgalomba.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward