Apró asztali számítógépek AMD Mullins APU-val

Passzív hűtés, remek felszereltség, sok csatlakozó, nagyon hosszú garanciaidő – ez jellemzi a fitlet sorozat három új tagját, amelyek Mullins APU egységeket kapnak.

Apró asztali számítógépek AMD Mullins APU-val

Az AMD Mullins APU egységei egyre több apró asztali számítógépben kapnak helyet: korábban a Zotac egyik friss termékében tűnt fel egy AMD A4 Micro-6400T típusú APU egység, most pedig a CompuLab épített köré két újdonságot – plusz egy harmadik fitlet sorozatú PC is jön, ami már gyengébb Mullins APU-t kap.

A fitlet sorozatú apró asztali számítógépek háromféle változatban, háromféle névvel kerülnek az üzletek polcaira. Mindannyian 10,8 x 8,4 x 2,4 centiméteres mérettel rendelkező házban kapnak helyet, amelynek űrtartalma mindössze 0,22 liter. Az apró, passzív hűtéssel rendelkező fitlet-i a négymagos AMD A4 Micro-6400T SoC egységen kívül egy darab, DDR3-1333 MHz-es modulokat fogadó So-DIMM memóriafoglalatot is kapott, amelyben maximum 8 GB-nyi rendszermemória fér el. Az adatok tárolásáról mSATA bővítőhelyen, vagy Power eSATA porton keresztül gondoskodhatunk, de emellett microSDXC memóriakártya-olvasó is van a gépekben.

fitlet-i

A fedélzeten két darab Intel I211 alapú Gigabites Ethernet port, egy 802.11ac WiFi vezérlő és egy Bluetooth 4.0-s vezérlő is lapul – utóbbiak egy mini PCIe alapú Intel 7260 HMW kártyán foglalnak helyet. Az apróság két USB 3.0-s és négy USB 2.0-s porttal, két darab HDMI 1.4a porttal, illetve a szokásos audió csatlakozókkal egyaránt fel van szerelve. A fitlet-i ezeken felül RS232, SMBIS, UART és GPIO támogatással egyaránt rendelkezik – a kivezetések természetesen könnyedén hozzáférhetőek. A tervezők a mobil adatkommunikációs lehetőségek támogatására is gondoltak. Extraként programozható bekapcsolás, távoli bekapcsoló gomb, és gomblezárási lehetőség is van a repertoárban, sőt, a ház stabil rögzítésére is van mód.

fitlet-X

A fitlet-X ezzel szemben már az ipari szegmenset veszi célba, ahol könnyedén hasznosíthatóak a négy darab Gigabites Ethernet portból fakadó előnyök, sőt, mivel a termék a FACET (Function And Connectivity Extension T-Card) kártyákat is támogatja, újabb lehetőségek előtt nyílik meg a terep. Ezt a változatot router funkciót ellátó rendszerekhez, illetve biztonságtechnikai konfigurációkhoz ajánlja a cég.

fitlet-B

A fitlet sorozatban egy fitlet-B jelölésű modellel is találkozhatunk, amely lassabb Mullins APU-val, egy kétmagos E1 Micro-6200T modellel érkezik, felszereltség tekintetében pedig szerényebb lesz, mint a fitlet-i. A fitlet-B modell vékonykliensként, illetve telemetriai konfigurációként lehet hasznos, de a robotikában is jól jöhet.

Az újdonságok tulajdonságai

A barebone kivitelben érkező újdonságok februártól kezdve válnak elérhetővé kereskedelmi forgalomban. A család tagjai 129 dolláros kezdőáron lesznek elérhetőek – ezért az összegért cserébe a fitlet-B modellt vihetjük majd haza. Mindegyik konfigurációra öt év garanciát vállal a CompuLab.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward