Áprilisban érkezik a Radeon HD4890

A vállalat soron következő videokártya újdonsága, amely a hírek szerint Radeon HD 4890-es típusjelzéssel és RV790-es grafikus processzorral lesz felvértezve, várhatóan április folyamán kerülhet a boltok polcaira. A korábbi értesülések még március folyamára várták az új jövevényt, de most úgy tűnik, hogy elkészítéséhez picivel több időre lesz szüksége a gyártónak.

Áprilisban érkezik a Radeon HD4890

A vállalat soron következő videokártya újdonsága, amely a hírek szerint Radeon HD4890-es típusjelzéssel és RV790-es grafikus processzorral lesz felvértezve, várhatóan április folyamán kerülhet a boltok polcaira. A korábbi értesülések még március folyamára várták az új jövevényt, de most úgy tűnik, hogy elkészítéséhez picivel több időre lesz szüksége a gyártónak.

A zászlóshajó szerepét betöltő RV790-es GPU-val szerelt termék nagy valószínűséggel Radeon HD4890-es elnevezést kap majd, de ez egyelőre még mindig nem hivatalos információ. A termék mintapéldányai, amelyek A11-es revízióval bírnak, 850 MHz-es GPU és 975 MHz-es memória órajeleken üzemelnek. Az AMD már körlevél formájában tájékoztatta partnereit, hogy az RV790XT grafikus processzorral ellátott újdonságok várhatóan 20%-kal gyorsabbak lesznek, mint az RV770XT, azaz a Radeon HD 4870-es modellek. A termékek az Nvidia GeForce GTX 285-ös modelljével is felveszik majd a versenyt.

A Radeon HD4890-es modellek megjelenésével az AMD agresszív árstratégiára kényszeríti majd az nVidia-t, ugyanis az új modell ára várhatóan 199 és 249 dollár között fog elhelyezkedni, ami 150 dollárral alacsonyabb, mint a GeForce GTX 285-ös modellé. Valószínűleg ezért is kezdte el a gyártó az egyes termékek (elsőként a GTX 260) előállítási költségeinek csökkentését.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward