Április végén jönnek az asztali Comet Lake processzorok?

Úgy tűnik, áprilisban a Comet Lake-H és a Comet Lake-S processzorok is megjelenhetnek.

Április végén jönnek az asztali Comet Lake processzorok?

Az Intel a következő hónapban várhatóan nem csak a noteszgépekbe szánt Comet Lake-H sorozat tagjait mutatja be, hanem az asztali konfigurációkba készített Comet Lake-S modelleket is, legalábbis erre utal az a friss értesülés, amely az El Chapuzas Informatico munkatársaitól származik. Mivel pletykáról van szó, érdemes távolságtartóan kezelni, ám a korábbi szóbeszédek alapján igazából nem túl nagy meglepetés az áprilisi rajt.

Galéria megnyitása Már nem kell sokat várni a rajtra, ha igaz a pletyka... Az új processzorok már nem LGA-1151-es tokozással érkeznek, hanem LGA-1200-assal, azaz új alaplapra lesz szükség hozzájuk, viszont az LGA-115x kompatibilis processzorhűtőket nem kell majd lecserélni miattuk. Az új processzorfoglalathoz új lapkakészlet is társul, azaz a 400-a sorozatú lapkakészlettel ellátott alaplapok szolgálják majd ki a Comet Lake-S generációt. Az új alaplapok természetesen a processzorokkal egy időben jelennek meg és indulnak hódító útjukra.

A korábbi információk alapján a Core i9-es sorozatban 10 maggal és 20 szállal gazdálkodó modellek lapulnak majd, a többi szinten pedig növekedni fog az L3 Cache mérete és a munkára fogható szálak száma. Ez azt jelenti, hogy a Core i7-es processzorok 8 maggal és 16 szállal, a Core i5-ösök 6 maggal és 12 szállal, míg a Core i3-asok 4 maggal és 8 szállal kerülnek forgalomba.

A pontos árazás még nem ismert, ám annyi sejthető, hogy az új Core i9-esek a 400 és 500 dollár közötti árkategóriában, a Core i7-esek a 300-400 dollár közötti szinten, a Core i5-ösök a 180-300 dollár közötti szinten, míg a Core i3-asok a 180 dollár alatti ársávban jelenhetnek meg, vagyis lényegében az eddig megszokott árazásra lehet számítani. Ez viszont egyelőre csak pletyka.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap