Április elseje: a Google megint kitett magáért

Április elseje: a Google megint kitett magáért

A mai nap a bolondságoké és a humoros tréfáké, így ma sokan megviccelik barátaikat, ismerőseiket. Ezen a napon a különböző vállalatok is poénosra veszik a figurát, így nem létező, jópofa, humoros termékekről rántják le a leplet, amelyeken jót mosolyoghatunk.

A Google rendszerint élen jár az április elsejei poénkodásban, és most sincs ez másként. A felhozatal meglehetősen erős, azaz a cég most is kitett magáért, ahogy azt már megszokhattuk.

Az első vicces fejlesztés a Magic Hand nevet viseli. Ez tulajdonképpen egy speciális, joystickkel irányítható robotkar, amivel érintőkijelzős eszközöket vezérelhetünk anélkül, hogy ujjainkkal hozzáérnénk a kijelzőhöz. Az újítás több szempontból is jó: egyrészt nem lesz ujjlenyomatos az érintőkijelző, másrészt bármilyen kesztyűben használhatjuk a terméket. Ha a robotkarhoz billentyűzetet is kapcsolunk, akkor a robotujj szépen bepötyögi, amit kell.

A robotkarra többféle ujj-adaptert is illeszthetünk annak megfelelően, melyik ujjunkat akarjuk éppen használni. Ha meguntuk a mókát, akkor másra is használható a robotkar – például hátvakarónak sem utolsó. Utóbbi funkcióhoz persze speciális adapter kell, ami alighanem feláras lesz. Iparági pletykák szerint két ilyen robot összekapcsolásával akár szkanderezni is lehet majd.

A cég azoknak is kínál újítást, akik szeretnék magukat egyértelműen, speciális emotikonokkal kifejezni. Az úgynevezett Emojik speciális japán emotikonok, amelyekkel frappánsan ki lehet fejezni érzelmeinket. Persze egyik-másik speciális karakterekből megalkotott Emoji meglehetősen bonyolultnak tűnik – ezt szerencsére a Google szakemberei is tudják. Éppen ezért kifejlesztettek egy Emoji-fordítót a Google Translate-hez, amellyel könnyedén oda-vissza fordítgathatjuk az Emojikat angolról Emojira és Emojiról angolra.

A speciális emotikonokban akkora fantáziát látnak a Google illetékesei, hogy már el is kezdték alkalmazni őket HTML kódokban, a webáruházi leírásokban, sőt, már Emoji-alapú filmfeliratok is léteznek.

Szerencsére a szinglik sem maradnak segítség nélkül, hála a WazeDates alkalmazásnak, ami a népszerű közösségi GPS alkalmazás, a Waze alapjaira épít. Az intelligens társkereső alkalmazás segít párt találni a magányos felhasználóknak, méghozzá útközben.

Az előre beállított preferenciának megfelelően azonnal értesíti az app a felhasználót, ha környezetében – mondjuk az előtte, mögötte vagy mellette haladó autóban – egy másik szingli felhasználó utazik, akit érdemes lehet randira hívni. A reklámfilm alapján egy párt már biztosan összehozott a WazeDates – többet nem is fog.

Biztosan sokan emlékszenek még arra a hírre, amelyben arról írtunk, hogy a Google felvásárolta az okos termosztátokat gyártó és fejlesztő Nest-et. A partnerkapcsolat a jelek szerint szintet lépett, ugyanis a Nest, a Google és a Virgin America együttműködésének köszönhetően hamarosan új, személyre szabható beállításokat kínáló hűtő-fűtő egységekkel szerelhetik fel a repülőgépeket.

Az újításnak köszönhetően könnyedén megteremthető lesz a kívánt klíma az adott ülés környezetében. Igény szerint napos, meleg időt éppúgy be lehet állítani, mint hűvös, szeleset – most már csak azt kell megoldani, hogy emiatt ne törjön ki vihar az utasok között. Nem hivatalos források szerint a rendszer annyira hatékony, hogy a külső időjárást is manipulálni tudja: a villám piktogrammal ellátott gomb háromszori megnyomása után három villám csapott bele a tesztgépbe, de szerencsére senki sem sérült meg. Az előbbiekből tanulva a könnyelműen elhelyezett tornádó gombot kiiktatták, a helyét pedig ledugózták, mielőtt még baj történt volna.

Ahogy erről a játékos részlegben már megemlékeztünk, a vállalat ezúttal a Pokémon rajongókról sem feledkezett meg: ők a CERN körül vadászhatnak Pokémonokra, ha az Android vagy iOS mobil operációs rendszer alatt futó Google Maps alkalmazás Search gombjára böknek. Érdemes játszani, mert gazdára vár a Pokémon Master cím, ami számos kiváltsággal jár. Hogy milyen kiváltságokkal? Nos, sajnos most hirtelen egyet sem tudunk felsorolni közülük, mert éppen Pikachu-t kergetjük, aki kiborította a Higs-bozonos dobozt – és így a tudósokat is.

Akik fotóikból David Hasselhoff-os fotóbombát szeretnének készíteni, látogassanak el ide, akik pedig vicces szelfieiket szeretnék Gmail-en keresztül megosztani, vagy akár saját Gmail témaként beállítani, látogassák meg a Gmail Shelfie-ről szóló Gmail Blog-os bejegyzést. Hogy miért a Shelfie kifejezés? Ez a Shareable Selfie kifejezésből ered, ami megosztható önarcképet jelent. A szót kifejezetten az új Gmail projekt kedvéért alkották meg, ami a GMail fennállásának 10. évfordulója előtt tiszteleg. :)

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward