Április 23-a után megszűnik a Futuremark márkanév

A 2014-ben felvásárolt Futuremark átveszi az anyavállalat, vagyis az Underwriters Laboratory nevét, a tesztprogramok pedig UL Benchmarks logót kaphatnak.

Április 23-a után megszűnik a Futuremark márkanév

A Futuremark név hallatán sokaknak beugranak a vállalathoz kapcsolódó népszerű tesztprogramok, a PCMark és a 3DMark, azaz egy „jól bejáratott”, széles körben ismert és elismert márkanévről van szó, ami egyben a vállalat neve is. A Futuremark 2014 vége óta az UL (Underwriters Laboratory) tulajdonában van, így leányvállalatként működik, de a megszokott nevet azért megtarthatta. Ez a jelek szerint már csak tíz napig marad így, utána ugyanis névváltásra és néhány változásra lehet számítani.

Galéria megnyitása

Az első és legfontosabb, hogy a Futuremark cégnév április 23-a után megszűnik, így onnantól kezdve az anyavállalat, az Underwriters Laboratories nevét használják a tesztprogramok és a hivatalos weboldal is – az egyszerűség kedvéért csak a rövidített UL nevet vezetik be. A futuremark.com weboldal teljes tartalmát átköltöztetik a benchmarks.ul.com weboldalra, de a megszokott szolgáltatások ugyanúgy elérhetőek maradnak és a pontszámokat tartalmazó adatbázisokat is ugyanúgy használni lehet majd, mint eddig. A futuremark.com weboldal domain szintjén életben marad, hogy azokat, akik a régi megszokott címen keresik a céget, át lehessen irányítani az új weboldalra.

A sokak által kedvelt és használt tesztprogramok neve nem változik, de a Futuremark logó el fog tűnni belőlük, helyét pedig az UL logó veszi át. A közösségi oldalakon is tetten érhető lesz a változás, ugyanis az új bejegyzések már nem Futuremark, hanem UL Benchmarks névvel jelennek meg. A jelek szerint ez, vagyis az UL Benchmarks lesz az UL alatt működő Futuremark részleg új neve.

Galéria megnyitása

Maga az UL egyébként egy független globális vállalat, amely negyven országban, 10000-nél is több szakember foglalkoztat. A cég tevékenységi körében tesztelés, vizsgálat, auditálás és hitelesítéssel kapcsolatos szolgáltatások és megoldások egyaránt szerepelnek.

A Futuremark név egyébként nem most változik először. Az 1997-ben alapított vállalat eredetileg Futuremark névvel indult, de az alapítás után nem sokkal áttértek a MadOnion név használatára. Ez egészen 2002-ig tartott, amikor ismét váltás történt, így azóta is a Futuremark cégnevet és márkanevet használják, de már csak 2018. április 23-ig.

Neked ajánljuk

arrow_backward arrow_forward
Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward