Apple: kevesebb iPhone, több nyereség

Apple: kevesebb iPhone, több nyereség

A társaság árbevétele az előző évihez képest harmadával 15,7 milliárd dollárra bővült a december 31-én záruló pénzügyi első negyedév során. A vállalat profitmarzsa 37,9 százalékosról 40,9 százalékosra bővült a kedvezőbb alkatrészárak folytán.

Az Apple az ünnepek által fémjelzett negyedév során 8,7 millió iPhone-t értékesített, amely ugyan duplája az egy évvel korábbi mennyiségnek, ám elmarad a 9 milliós elemzői várakozásoktól.

A Mac számítógépek eladásának dinamikája viszont töretlen, a gépekből az előző évinél harmadával többet, 3,36 milliót értékesítettek, szemben a 3 millió egységes elemzői várakozásokkal.

A jelenlegi negyedévre 11-11,4 milliárd dolláros bevétel mellett 2,06-2,18 dolláros részvényenkénti profitot prognosztizál az ilyen téren híresen konzervatív menedzsment.

A piac most az Apple Tablet szerdán esedékes bemutatására vár. A terméket olyan csodavárás jellemzi, hogy többek közt a közelgő bemutató miatt január elején 215,99 dolláron mindenkori csúcsot állított be az amúgy egy év alatt duplázó Apple-részvények árfolyama.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward