Apple játékkonzol?

Az elemzők szerint az Apple a jövőben saját játékkonzollal kívánja felvenni a versenyt a Microsoft-tal és a Sony-val.

Apple játékkonzol?

"Úgy gondoljuk, hogy a videójátékok piacán az Apple-nek elég nagy lehetőségei vannak a terjeszkedésre, különösen miután a cég bejelentette, hogy az iPod-ra lehet játékot letölteni az iTunes bolton keresztül." - állítja Jesse Tortora a Prudential cég elemzője.

Az Apple általában mindig innovatív termékekkel jelenik meg a piacon, ezért valószínű, hogy nem csupán egy másik, a többihez hasonló konzolt fog kiadni, ugyanis nagyon éles verseny van a most piacon lévő termékek között mind részesedés, mind új felhasználó csalogatás szempontjából. Az Apple-nek mindenképpen nem csak egy hasonló konzolt kell összehoznia, hanem úgymond "az otthoni szórakoztatás központját" - így írja le a Microsoft és a Sony is a saját termékeiket. Hogy ezt elérje az Apple, valószínűleg már meglévő, bevált technológiákat kell alkalmaznia.

Galéria megnyitása

"Az asztali játékkonzol valószínűleg egy Mac mini és egy iTv kombinációja lesz, a hordozható változat pedig gyakorlatilag egy széles képernyőjű iPod." - magyarázta az elemző.

Hogy ezt elérje, valószínűleg egy új üzleti modellt kell bevezetnie az Apple-nek, ugyanis eddig mindig a hardveren nyert a cég, ezek után viszont a szoftveren kell nyereségesnek lennie. Emellett még szoros kapcsolatokat kell kötnie a játékfejlesztőkkel, hogy exkluzív játékokat gyártsanak a konzoljához, ami miatt az sokkal jobban eladhatóvá válik.

Összefoglalva tehát az Apple-nek elég nagy esélye van a piacon, ha sikerül a fentebb felsorolt követelményeknek eleget tennie. Mindenesetre a hír csak egy elemzést takar, nem biztos hogy a cég valóban ki fog adni konzolt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap