Apple és Dell monitorok S-IPS LCD panellel

Apple és Dell monitorok S-IPS LCD panellel

Az Apple és a Dell is egy-egy minőségi LCD monitorral bővítette termékkínálatát: az Apple végre megkezdte korábban bemutatott 27 hüvelykes képátlójú, ledes háttérvilágítással üzemelő Cinema Display megjelenítőjének szállítását, ezzel egy időben a Dell pedig U3011-es monitoráról rántotta le a leplet, amely 30 hüvelykes képátlóval büszkélkedik és rendkívül jól fel van szerelve kiegészítőkkel, illetve csatlakozókkal.

[bold]Hamarosan a boltok polcaira kerül a júliusban bemutatott 27 hüvelykes újdonság

[/bold]

Az Apple már hetekkel ezelőtt bejelentette a friss Cinema Display érkezését, ám a termék szállításának megkezdésére egészen idáig kellett várni. A termék 27 hüvelykes képátlóval és ledes háttérvilágítással rendelkező S-IPS kijelzője 2560 x 1440 pixeles natív felbontás mellett üzemel, betekintési szögei pedig egyaránt 178 fokosak.

A minőségi kijelző válaszideje 12 ms-os értéket képvisel, ezzel együtt a fényerő 375 cd/m2-es, a kontrasztarány pedig 1000:1 értékkel bír. A monitor videó bemenetek tekintetében mindössze egy mini DisplayPort csatlakozót tartalmaz, ezen felül csak 3db USB 2.0-s csatlakozó van rajta. A beépített 2.1-es audió rendszerrel érkező újdonság tartalmaz egy fényérzékelő szenzort is, amely a környezeti fénynek megfelelően állítja be a monitor kijelzőjének fényerejét. A termékről a szokásos iSight webkamera sem hiányzik.

A 27 hüvelykes ledes Cinema Display megjelenítő már előrendelhető, érkezésére pedig 1 vagy 2 hetet kell várni. A monitor 1 dollár híján 1000 dollárba kerül.

[bold]Elérhetővé vált a Dell U3011-es monitora is

[/bold]

A Dell megoldása az Apple termékéhez hasonlóan szintén S-IPS típusú LCD panelt alkalmaz, ám a kijelző képátlója itt már nem 27, hanem 30 hüvelykes, a natív felbontás pedig 2560 x 1440 pixeles helyett 2560 x 1600 pixeles értéket képvisel. A hatalmas monitor LCD kijelzője 178 fokos betekintési szögekkel rendelkezik, a panel válaszideje pedig szürkéből szürkébe történő színátmenet esetén 7 ms-os. A kijelző 370 cd/m2-es fényerő és 1000:1 kontrasztarány mellett üzemel, a képpont távolság 0,2505 mm-es.

A tetszetős újdonság két darab DVI-D, két HDMI, egy DisplayPort és egy D-Sub videó bemenettel érkezik és még egy négyportos USB 2.0-s hubot is tartalmaz. A monitoron a komponens videó bemenet mellett egy hét az egyben kártyaolvasó is jelen van.

Maga a monitor 694,5 x 211,3 x 481,3 - 571,3 mm-es (Szé x Mé x Ma) mérettel érkezik, súlya pedig 9,3 Kg. Az egység VESA támogatással is bír, azaz "könnyedén" falra szerelhető.

A termék a gyártó állítása szerint 110W körüli átlagos fogyasztás mellett üzemel, maximális fogyasztása pedig 250W lehet. Utóbbi érték maximális fényerő, Dell Soundbar és az USB portok használata esetén értendő. Érdekesség, hogy az Apple hivatalos weboldala szerint ekkora fogyasztást a 27 hüvelykes CinemaDisplay is tud rodukálni MacBook Pro noteszgép töltése közben. Visszatérve a Dell megoldásához, a monitor állványa lehetővé teszi a kijelző magasságának állítását, illetve a megjelenítő elforgatását és döntését is.

A színhű képet kínáló, nagyméretű kijelzővel rendelkező monitor szállítása már megkezdődött: a Dell U3011 ajánlott végfelhasználói ára 1499 dollár. A Dell újdonságáról további információk itt találhatóak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward