App bemutató 6.: Voice Chat

Avagy hang alapú, ingyenes kommunikáció. A telefon egy ódivatú, idejét múlt dolog. Internetes alapon egyre több szoftver van segítségünkre, teljesen ingyen, hogy hívásaink intézzük. Lássunk 2 ilyet.

App bemutató 6.: Voice Chat

[bold]Skype

[/bold]

A Skype-ot, ha máshonnan nem is asztal számítógépről, notebook-ról ismerheti mindenki.  Külön regisztrációt igényel, de az azonosítónk eszközről – eszközre elkísér minket.

 

Van ingyenes és van fizetős része. Az internet költségein túl minden ráfizetés nélkül küldhetünk üzenetet, esetleg chat-elhetünk a Skype-os kapcsolatainkkal. Valamint, ugyanezeket az embereket hívhatjuk is.

Ezen túl van egy fizetős része az applikációnak. Mobil, ill. vezetékes számokat is hívhatunk, de ezért már fizetni kell.  Perc alapú díjazása van a hívásainknak: vezetékes irányba 2.2 Eurocent, a mobil szolgáltatók felé 20.9 Eurocent. De választhatjuk a havi előfizetést is, itt már bonyolultabb és több fajta konstrukcióról beszélünk, mintsem be lehetne pár szóval mutatni. Utána lehet nézni a Skype hivatalos honlapján.

Mivel rengetegen ismerik, talán a legjobban használható kommunikációs lehetőség. Biztosan nem kevés barátunk regisztrált már. Megkeresni őket név, e-mail cím, vagy becenév alapján tudjuk.

Hangminőség függ az internet sebességétől és a szokásos telefonos befolyásoló tényezőktől (mikrofon, háttérzaj, árnyékoltság, stb.)

Amit nagyon nem szeretek benne, hogy hiába van beállítva soha nem lépjen ki, mégis idővel passzívvá válik és máris offline-nak mutat a külvilág felé. Ez a kellemetlenség több verzió óta elkíséri. Feltételezem az akkumlátor kímélése miatt van ez így. Viszont a használhatóságát kérdőjelezi meg egy picit. Így csak hosszabb hívásokra használjuk előtte leegyeztetve valami úton, hogy „Nah, most hívlak”…

Bár sokat lehetne rajta javítani csak ajánlani tudom, pont a népszerűsége miatt.

iOS link: Letöltés 

Android link: letöltés

W7P link: -

[italic]Értékelés: 8/10

[/italic][bold]

Viber

[/bold]

Sokban hasonlít a fentebbi szoftverre. De mégis más. Teljesen ingyenes, szintén az internetet használja adat továbbításra, hang és írásos alapú beszélgetéseket folytathatunk vele. Hanem a kapcsolataink keresése, felvétele már teljesen leegyszerűsített. Csak a Viber-t használó ismerőseink azok akiket elérünk vele. De az ismerősöket telefonszám alapján azonosítja. Megkímélve minket mindenféle keresgéléstől, automatikusan megkapjuk a listát arról kiket hívhatunk.

 

Telepítés után engedélyt kér a kapcsolati listánkhoz. Kérésre el is magyarázza miért, nekünk ez a fent leírtak alapján már nem kérdés. Amint megadjuk neki, amire vágyik, elkéri még a telefonszámunk, bátran adjuk meg (ez lesz a mi azonosítónk). Természetesen kételkednek bennünk, és a visszaélések kiküszöbölésére engedélyeznünk kell SMS küldését számunkra. Csak egy kódot küldenek, amit begépelve, vagy átmásolva juthatunk tovább a regisztráció nyűgös folyamatán. Ne ijedjünk meg, ha nem érkezik meg telefonunkra a rövid szöveges üzenet. Ha sokat késik, a jobb felső sarokban kérhetjük, hogy hívjanak fel és egy gépi hang lelkesen bediktálja a kódunkat. Innen már minden megy, mint a karikacsapás. Láthatjuk a betöltött lista alapján, hogy bizony ezt sem kevesen használják.

Hívásnál hívhatunk ingyen, küldhetünk hasonlóan költség nélkül üzenetet, de választhatjuk a hagyományos telefonhívást ill. üzenet küldést is. A hang minősége talán lehetne jobb. Érthető minden tisztán, csak olyan tompa, "mélyről" szóló a másik fél.

 

iOS link: Letöltés 

Android link: Letöltés

W7P link: -

Értékelés: 8/10

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward