App bemutató 16.: Főzőcske

 Ha az edzés, mozgás nem is mindenki szívügye, enni mindenki szeret.

App bemutató 16.: Főzőcske

Spar Chef

A legkényelmesebb megoldás a főzésre, ha nincs ötletünk. Három adatot kell megadni: mennyi időt szánunk a főzőcskére, milyen alkalomból készül, és mi legyen a főbb alapanyag. Ha ezzel megvagyunk el is jutunk a találati listához, amiből kiválasztva a kívánt ételt neki is állhatunk annak elkészítéséhez. 

A leírások tiszták, világosak. Olyan számára is egyértelmű minden, aki először téved a konyhába.

Ami úgy igazán ízlett, azt adhatjuk a kedvencek menühöz, továbbiakban gyorsan hozzáférve a becseses recepthez.  Kényeztetnek még egyéb kényelmi funkcióval, a bevásárló lista létrehozásának lehetőségével. Eddig erre külön alkalmazást használtam, szerettem volna kiváltani ezzel, de sehogy sem akar úgy működni, ahogy én szeretném. Nem tételeket adhatok hozzá, hanem csak teljes recepteket. Így marad a jól bevált, egy funkciójú bevásárló lista alkalmazás.

A keresés funkció viszont igazán alapos. A hagyományos megoldáson túl 8 db szűrő is rendelkezésünkre áll finomítani a találatokat. Sokat segít ez betegség. vagy különleges étkezési szokás esetén.

Természetesen, ami megtetszett, netalán meg is főztük, már mehet is a közösségi hálókra. Mindent megoszthatunk ismerőseinkkel. Ez alatt a menü alatt adhatjuk kedvencekhez is, vagy tehetjük bevásáló listára.

Van egy funkció, amit hiányolok belőle. Nem találtam lehetőséget arra, hogy megadjam az otthon található alapanyagokat és abból javasoljon ebédet… Jah, és a hűtőmmel sem kommunikál ;)

[italic]

iOS link: Letöltés 

[/italic]

Android link: Letöltés[italic]Értékelés: 9/10

[/italic][bold]

Pottages HD

[/bold]

Ezt inkább érdekessége, mint használhatósága miatt javaslom. Tudásához képest az ára is borsos.

A hivatalos ajánló szerint vegetáriánusok számára igazán érdekes, akik szeretik az idegen gasztronómiai különlegességeket.  Nem itthonra szánt alkalmazás.

Majd az összes funkciója kimerül abba, hogy bemutatja a jellegzetes magyar főzelékeket. Nagyon szép képekkel, korrekt leírással.

Ahol el lehet veszni az alkalmazásban az a menü, a lenti scroll-ozható menünek tűnő felület, igazából nem az, sőt, semmi sem.  Legfeljebb betekintést nyújt a következő 4 recepthez, de itt kiválasztani, azaz egynél nagyobbat ugrani nem lehet. Türelmesen végig kell haladnunk minden recepten, ha egy hátul szereplőhöz szeretnénk eljutni. Ez az első alkalommal teljesen megfelel. A képek gyönyörűek, étvágyat csinálnak. A 10. alkalommal meg majd keresünk másik alkalmazásban….

Itt is adhatunk kedvencekhez, amit a kezdő felületről biztosan nem érünk el. De máshol sem találtam lehetőséget rá.

A barátainkkal való megosztás is kimerült az e-mail -es lehetőségben. 

Van benne időzítő is. Beállítjuk, időben megszólal, viszont nem áll le, helyette kifagy az alkalmazás. Érdekes megoldás. Persze ez már csak a sok pici csalódás miatti cinizmus. Volt, hogy magától is elhallgatott. Nah, nem az o.k. gomb megnyomásakor, hanem csak úgy magától egyszer csak.

 

[italic]

iOS link: Letöltés 

[/italic]

Android link: -

Értékelés: 5/10

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward