AOC monitorok szemkímélő háttérvilágítással

Egyre több monitorgyártó fordít figyelmet a vásárlók szemeinek kímélésére.

AOC monitorok szemkímélő háttérvilágítással

A LED-es monitorok háttérvilágítása alacsony hullámhosszú kékfényt bocsát ki – ez a hullámhossz rendszerint 380 és 450 nm között helyezkedik el. Az AOC szerint az említett körülmény szerepet játszik a látásromlás folyamatában. A vállalat éppen ezért döntött úgy, hogy kifejleszt egy eljárást, ami segít a káros fénykibocsátás mértékének csökkentésében, az új eljárást pedig Anti-Blue Light technológia névre keresztelte. Ez az eljárás elsőként idén debütál majd a vállalat különböző monitoraiban, amelyek mindannyian a 76V sorozatot erősítik.

Az új eljárás jóvoltából az AOC szerint a káros alacsony hullámhosszú kékfény-kibocsátás 90%-kal csökkenthető, méghozzá úgy hogy ehhez nincs szükség fényerőcsökkentésre, sőt, a "beavatkozás" következtében még maguk a színek sem torzulnak. A háttérvilágítás-tuning részeként a háttérvilágítás hullámhosszának csúcsát 450 nm-ről 460 nm-re emelik, így a háttérvilágítás működése közben kikerül a szemkárosító tartományból. Az AOC sajtóközleménye meglehetősen szűkszavú, így pontosabb technológiai leírást sem közöl.

Reméljük, az új monitorok megjelenésével a most még homályos részletekről is lehull a lepel. Azt azért érdekes lesz látni, hogy a technológia valóban nem lesz-e hatással a színreprodukcióra.

Az utóbbi időben egyébként a monitorgyártók egyre komolyabban veszik a szemvédelemmel foglalkozó technológiák alkalmazását – ez persze nem is baj, sőt, egyenesen üdvözlendő. Már amennyiben az eljárások tényleg segítenek a szemeink kímélésében.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward