Antec Sonata Elite: olcsó, minőségi ház

Az Antec Sonata márkanévre keresztelt számítógépházai az elmúlt évek folyamán a kompakt formátumuknak, a velük együtt mellékelt tápegységüknek és a bennük alkalmazott számos zajcsökkentő megoldásnak köszönhetően váltak ismertté és kedveltté. A gyártó most egy picit változtatott a jól bevált gyakorlaton: a legfrissebb, Sonata Elite típusjelzéssel ellátott termék magasabb, mint elődei és velük ellentétben nem tartalmaz tápegységet sem.

Antec Sonata Elite: olcsó, minőségi ház

Az Antec cég Sonata márkanévre keresztelt számítógépházai az elmúlt évek folyamán a kompakt formátumuknak, a velük együtt mellékelt tápegységüknek és a bennük alkalmazott számos zajcsökkentő megoldásnak köszönhetően váltak ismertté és kedveltté. A gyártó most egy picit változtatott a jól bevált gyakorlaton: a legfrissebb, Sonata Elite típusjelzéssel ellátott termék magasabb, mint elődei és nem tartalmaz tápegységet sem.

A Sonata Elite házikó 19 hüvelykes magassággal bír, a termékben három darab 5,25 hüvelykes bővítőhely, valamint négy darab belső, 3,5 hüvelykes merevlemez hely található. A gyártó egy 5,25 hüvelykről-3,5 hüvelykes méretre átalakító adaptert is mellékel, amelyben a Floppy méretű kiegészítők kaphatnak helyet. Mind a négy merevlemez hely oldalsó rögzítéssel bír, a furatok gumírozottak, hogy csökkentsék a merevlemez motorja és az író/olvasó fejek által keltett rezgéseket. A kitűnő zajszigetelés érdekében a gyártó a Sonata Elite oldallapjait acél és polikarbonát rétegekből készíti, amely hasonlít a felsőbb kategóriás Antec P180-as háznál használt háromrétegű oldallapra.

A gyártó a merevlemezeknél a ház oldalán néhány szellőzőt helyezett el, amelyekbe sajnos nem szerelhetőek ventilátorok. A ház hátulján két darab 120 mm-es ventillátor foglal helyet: az egyik a szokásos helyen található, innen fújja ki a meleg levegőt, míg a másik az alaplap bővítőhelyeire néz, hogy hűvösen tartsa azokat.

A Sonata Elite 119 dolláros ajánlott végfelhasználói áron kerül forgalomba, ami nagyjából 10 dollárral olcsóbb, mint amennyiért a Newegg a Sonata III-as modellt kínálja. Természetesen a házhoz még egy tápegységet is kell venni, ha új rendszer összeállításán gondolkodunk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward