Androidra is megérkezett az Office Lens

A Microsoft alkalmazása segít a képek, dokumentumok és táblák digitalizálásában és mentésében.

Androidra is megérkezett az Office Lens

A Microsoft sorban mutatja be az alkalmazásait iOS-re és Androidra, ezúttal az Office Lens került bevetésre a Google platformján. A digitalizáló program érkezésére már számítani lehetett, hiszen az iOS-re szabott változat áprilisban befutott, és már akkor elárulták a redmondiak, hogy az androidos porton is gőzerővel dolgoznak.

Galéria megnyitása

Az Office Lens sokak számára lehet nagyon hasznost alkalmazást, jól jöhet az iskolában, a munkahelyen, de akár az utcán is, ha meglát a felhasználó egy érdekesnek vélt hirdetést. Ez az applikáció az okostelefon vagy táblagép kameráját használja arra, hogy különböző (főleg szöveges) tartalmakat digitalizáljon. Az Office Lens három különböző „felületet” képes megkülönböztetni: alapbeállításban dokumentumok fotózásával indít, de speciálisan rajztáblákhoz és nyomtatott fényképekhez optimalizált lehetőség is van.

Galéria megnyitása

A program nagyon egyszerű, de mégis egészen komplex műveletsort hajt végre a lefotózott felülettel a lehető legjobb eredmény eléréséhez. Az adott témát még az élőképen körülrajzolja, és ha helyes a körvonalazás, akkor exponálhat a felhasználó. Ezt követően az Office Lens eltávolít minden oda nem illő dolgot a képről, és egyenesbe forgatja az egészet, így az sem jelent gondot, ha nem pont szemből készült a kép. Ezután dokumentumok esetében felismeri a szövegrészeket és olyan algoritmusokat használ a minőség javítására, amik olvashatóbbá teszik a betűket. A nyomtatott szövegeknél színre lép az optikai karakterfelismerő rendszer (OCR) is, a névjegykártyából pedig képes kinyerni az adatokat – legalábbis a közlemény szerint, ez ugyanis nálunk nem működött (talán a magyar nyelv miatt).

Az Office Lens szerény beállítási lehetőségekkel szolgál, de mivel megfelelően automatizált, így ez nem különösebben jelent gondot. Előzetesen kiválasztható, hogy mi lesz digitalizálva (kép, tábla vagy dokumentum), az elkészített kép felbontása (alapértelmezetten 3,1 megapixellel dolgozik, de felső határt csak a hardver képessége szab), illetve az, hogy van-e szükség segédfényre a művelethez. Az exponálás után lehet még korrigálni a kivágáson, a tartalom típusán, és ha nem jól sikerült a kép, akkor persze el is lehet vetni. A mentésre lehetőség van a OneNote vagy a OneDrive rendszerében, egyszerűen a galériában, illetve Wordben, PowerPointban és PDF-ben is – egyszerre több opció is megadható. Az Office Lens tud még importálni is, valamint az előzményeket is vissza lehet a későbbiekben keresni, plusz akkor sem jön zavarba, ha a felhasználó valamit szeretne másokkal is megosztani.

Galéria megnyitása

Az Office Lens alkalmazást a Google Play Store-ból tölthetik le az érdeklődők. Az app teljesen ingyenesen érhető el, 32 MB a mérete, így mobilinternet mellett nem feltétlenül szerencsés a letöltése. Elvileg egyetlen alapfeltétele van a használatának, az Android 4.1 Jelly Bean operációs rendszernek kell futnia az adott készüléken. A világ 132 országában érhető el, és 30 nyelven tud, beleértve a magyart is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap