Androidot az Eee PC-re!

Bár elsőként mobilokon mutatta be a Google az Android platformot, nem korlátozták annak a lehetőségeit - ezt jól mutatja az a tény is, hogy a VentureBeat kísérletező kedvű szakijai gyönyörűen rárakták a rendszert egy Eee PC 1000-esre

Androidot az Eee PC-re!

Bár elsőként mobilokon mutatta be a Google az Android platformot, nem korlátozták annak a lehetőségeit - ezt jól mutatja az a tény is, hogy a VentureBeat kísérletező kedvű szakijai gyönyörűen rárakták a rendszert egy Eee PC 1000-esre.

Az eredmény pedig ragyogó, köszönhetően részben persze a G1-énél majdnem ötször nagyobb képernyőnek - amely ráadásul nyomban be is állította magát minden gond nélkül, semmit nem kellett machinálni rajta. Mi több, a rendszer kódjában kutakodva találtak egy MID-ekre (mobil internet-eszközökre) szóló szerződést is, ami lehet utalás arra, hogy a Google már most tervezi a netbookokra való terjeszkedést. Ez utóbbi lehetőséget támasztja alá az a tény is, hogy a Google egyik saját fejlesztője, Dima Zavin is feltelepítette a platformot egy másik Intel-alapú netbookra, hogy megmutassa, ennek sincs semmiféle technikai akadálya.

Az Android feltelepítése az említett Eee PC-re összesen úgy négy órát vett igénybe - és a végén gyakorlatilag minden kifogástalanul működött, médialejátszástól nethozzáférésen át üzenetküldésig - és ha a nevezett gépnek lett volna 3G modemje, akkor kétségkívül a vezetéknélküli szélessáv is. Mivel azonban az Android nyílt forráskódú változata jelenleg legalábbis nem támogatja az Android Marketet, így onnan alkalmazásokat letölteni nem lehetett.

Találtak azonban további érdekességként cseh, német, angol, spanyol, japán, német és holland nyelvi változatokat is, így nem kizárt, hogy következőként a platform ezen országokban - vagy legalább némelyikükben - jelenhet majd meg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward