Android TV-re is készül hangfelismerő funkció

Android TV-re is készül hangfelismerő funkció

A Google Assistant egy ideje más képes arra, hogy felismerje a felhasználók hangját, és ez alapján extra parancsok kiadása nélkül tudja biztosítani a személyre szabott információkat. Lelkes programozók pedig most, a Google Kereső alkalmazásnak a boncolgatása során rátaláltak olyan információra, amiből arra lehet következtetni, hogy az Android TV-t is célba veszi ez a funkció.

A Voice Match használata révén a Google Assistant szolgáltatás bármilyen esetben pontosan tudja, hogy az adott felhasználónak a kiadott hangutasításokra mi lehet az ideális válasz, és ezt is figyelembe véve kínálja fel a találatokat. Ez nagyon jól tud jönni, ha nem csak egy ember használ egy eszközt, márpedig az nem sűrűn fordul elő. A háztartásokban elhelyezett Google Home készülékekhez általában többen férnek hozzá, így a felhasználói élményt a Voice Match kiválóan képes javítani.

Galéria megnyitása

És nagyon úgy fest, hogy hamarosan már az Android TV rendszerű eszközöket használók életét is megkönnyíti majd a Voice Match. Ennek az újításnak a nyomaira a Google Kereső program 4.2-es verziójának .APK fájljában bukkantak rá. A Google Assistant mélyebben lesz a jövőben integrálva az Android TV-be, és ezzel együtt meg fog jelenni a Voice Match fejlesztés is a televíziók fedélzetén.

Mondanunk sem kell, hogy a televíziózás közben is jól tud majd jönni a hangfelismerési lehetősége az Assistantnak, mivel képes lesz ezáltal azokat a tartalmakat a néző elé tárni, amik éppen aktuálisak az adott személy számára. Ha az apuka leül a tévé elé, és bekéri hangutasítással a kedvenc műsorát, akkor tudja majd a tévékészülék, hogy melyik sportcsatornára kell navigálnia, ha pedig a gyerekek veszik birtokba a TV-t, például a Netflix kerül majd az előtérbe a legújabb sorozatokkal. Akár azt is megoldhatja majd ezt, hogy az adott személyhez tartozó Netflix fiókot hozza be, és rögtön indulhat a szórakozás.

Galéria megnyitása

A Voice Match funkció már globálisan is elérhető, és egyszer akár hat személynek a hangmintáját is tudja kezelni. Szóval az egy háztartásban élők általában gond nélkül használhatják majd maximális kényelem mellett az Android TV platformon keresztül is ezt a lehetőséget.

És más kiszivárgott információk szerint a Google már egy olyan eszközön dolgozik, amivel bármilyen televízió számára biztosítani lehet majd az Android TV támogatást. A Sabrina néven emlegetett szerkezet körül egyelőre még nem minden információ tisztázott, de több forrás is úgy tudja, hogy a teljes változatát tartalmazza majd ez az Android TV-nek, és úgy lehet HDMI csatlakozón keresztül hozzákötni a televízióhoz az élmény javítása érdekében.

A Google valószínűleg a Stadia szolgáltatásnak is próbál majd valamilyen módon nagyobb teret engedni. A Voice Match például a felhasználókhoz igazított profil kiválasztásában is segíthet majd, így erre sem lesz gondja az embereknek. A Stadia nem vett túlzottan erős rajtot, de ahogy azt már a Google-től megszokhattuk, a vállalat több eszközt is bevet azért, hogy próbálja ennek a népszerűségét emelni. Nemrégiben számolhattunk be arról, hogy a cég szinte minden mobil irányába megnyitotta tesztelési jelleggel a szolgáltatást.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap