Android Pie frissítést kapott egy újabb Nokia

Android Pie frissítést kapott egy újabb Nokia

A HMD Global az elsők között jelentette be még nyáron, hogy az összes androidos Nokia, ami eddig kereskedelmi forgalomba került a finnek égisze alatt, kapni fog Android 9.0 frissítést. A Pie tehát a belépőmodellektől a csúcsgépekig mindenen meg fog jelenni idővel. Ezúttal a Nokia 7.1 tulajdonosok örülhetnek.

A Nokia 7 Plus volt az első mobil, amire elkészült az Android 9.0 operációs rendszer a HMD Globálnál, ezen a készüléken tesztelte a rendszert a vállalat, így ez nem okozott meglepetést. Ezt követően frissült a Nokia 6.1 és a Nokia 6.1 Plus, és bár már nagyon úgy festett, hogy a Nokia 8 és a Nokia 8 Sirocco következik a sorban, de végül a Nokia 7.1 mindkettő felsőkategóriás szerkezetet beelőzte. A dolog érdekessége, hogy ebben az esetben egy egészen új okostelefonról beszélhetünk, hiszen októberben került reflektorfénybe a gépezet. A frissítés hírérről Juho Sarvikas, a HMD Global termékekért felelős vezetője számolt be a Twitter-csatornáján.

Mivel a vállalat egy túlnyomórészt alap Android rendszert használ, így az újítások is ennek a számlájára írhatóak. Jelen lesz már itt a digitális jóléttel kapcsolatban több fejlesztés, és az átalakított grafikus felület, amit gesztusokkal rendkívül dinamikusan lehet majd kezelni. A kellemesebb élményről gondoskodó adaptív fényerővel, valamint a jobb üzemidő elérésén munkálkodó adaptív akkumulátor technológiával is számolni kell. És egyebek mellett jobb lesz az értesítési rendszer, az App Actions pedig gépi tanulást használva próbálja majd segíteni az embereket a mindennapos eszközhasználat során.

Galéria megnyitása

Az 1,3 GB-os szoftvercsomag kapcsán még annyit mindenképpen meg kell említeni, hogy a fejlesztők nem hanyagolták el a biztonsági javításokat sem, a legfrissebb, novemberi frissítés van itt jelen. Juho Sarvikas megjegyezte, hogy bizonyos területeken egy kicsit tovább tarthat majd az új rendszer szélnek eresztése, szóval fokozatosan fog terjedni, de mindenhol igyekszik a vállalat ezt a lehető leghamarabb elindítani. A HMD Global a mostani frissítés után sem áll le, további készülékeire futhat be hamarosan az Android Pie. (Talán a következő körben már tényleg a Nokia 8 Sirocco és a Nokia 8 lesz a soros.)

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap