Android app támogatással jöhet a Fuchsia

Android app támogatással jöhet a Fuchsia

A Google a színfalak mögött már több éve fejleszt egy teljesen új operációs rendszert, amivel kapcsolatban időről időre lehet hallani érdekes információkat. Most például a 9to5Google azt szúrta ki hivatalos forrásban, hogy az androiodos alkalmazások futtathatóak lesznek a Fuchsia OS-re épülő eszközökön, és egyéb érdekességre is fény derült.

Egy ideje már sejteni lehetett, hogy a Google meg fogja oldani azt, hogy az új operációs rendszerén lehessen majd futtatni az Androidra írt programokat, most pedig éppen ezt erősíti meg egy leírás. A Google-höz közel álló szaklap arról számolt be, hogy az Android Open Source Project (AOSP) honlapján egy friss dokumentumból egyértelműen az olvasható ki, hogy megoldott lesz az új alapok mellett az Androidra írt alkalmazások futtatása. Az Android Runtime (ART) egy különleges változata lesz az, ami a Fuchsia számára lehetővé fogja tenni az androidos eszközökre szánt applikációk elindítását. Az továbbra is kérdéses, hogy ez milyen formán fog megvalósulni, hiszen az ART alapvetően Linux kötődésű, a Fuchsia pedig állítólag egy teljesen más alap.

Fontos még azt elmondani, hogy itt a leírás szerint nem kell semmilyen hardveres speficikációnak megfelelni, tehát univerzálisan fognak futni a programok. Ez valószínűleg azért alakulhat így, mert a korábbi információknak megfelelően a Fuchsia OS egy olyan rugalmas rendszer lesz, ami minden felületen bevethető majd az okostelefonoktól a táblagépeken át a személyi számítógépekig. Az is kiderül a most napvilágot látott dokumentumból, hogy a programok .FAR (Fuchsia package) kiterjesztést fognak kapni.

A Fuchsia OS-ről a Google hivatalosan továbbra sem nyilatkozik, és bár legalább 2016 óta dolgoznak rajta a szakemberek a háttérben, elképzelhető, hogy még több évet kell várni, mire bemutatkozhat olyan készülék, amin már ez fog szolgálatot teljesíteni. A keresőóriás valószínűleg azért törekedik arra, hogy az Androidra szabott programokat futtathatóvá tegye az új rendszeren is, mert tisztában van azzal, hogy a felhasználókat nagyon nehéz úgy megbarátkoztatni egy új alappal, ha nem érhetik el a megszokott applikációikat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap