Android 7.0 frissítési listát közölt a Sony

A japán vállalat gyorsan reagált a Nougat rajtjára, és máris tudatta a felhasználókkal, hogy melyek azok a modellek, amik biztosan frissülni fognak.

Android 7.0 frissítési listát közölt a Sony

Alig, hogy a Google bejelentette az Android 7.0 elkészültét, a Sony máris előhúzta a kalapjából a saját frissítési listáját, amiről mindenekelőtt azt le kell szögeznünk, hogy nem végleges, szóval még a későbbiekben felkerülhetnek rá egyéb készülékek is. Ahogy az látható lesz, a Nougat kódnevű rendszer főleg az erősebb, drágább konstrukciók kapcsán került előtérbe.

A Sony által közzétett információk szerint a vállalat elsősorban az Xperia Z és az Xperia X termékcsaládok tagjainak szenteli a figyelmét. Ez persze érthető is, hiszen mégis csak ezek töltötték be, vagy töltik be most is a csúcsmodellek szerepkörét. Érdekesség, hogy bár a Sonynak nem sok táblagépe van, de az alábbi lajstromon egy ilyen szerkezetnek is „jutott hely”, szóval nemcsak okostelefonok szerepelnek a frissítést kapó gépek között.

Ezek az Xperia modellek fognak leghamarabb Android 7.0-ra frissülni:

● Sony Xperia Z3+

● Sony Xperia Z4 Tablet

● Sony Xperia Z5

● Sony Xperia Z5 Compact

● Sony Xperia Z5 Premium

● Sony Xperia X

● Sony Xperia XA

● Sony Xperia XA Ultra

● Sony Xperia X Performance

Ami érdekes a listán, hogy az Xperia Z3+ felkerülhetett, az Xperia Z3 széria (és azt megelőző minden Z modell) többi tagja viszont már le kell mondjon az Android 7.0-ról. Ennek az az oka, hogy a Sony már nem viszi tovább egyetlen 32 bites lapkával szerelt okostelefonja támogatását sem, és az Xperia Z3 családon belül csak a pluszosított modell volt az, amely már 64 bites alapot kapott. Ebben az okostelefonban a Snapdragon 801 lapka helyét a Snapdragon 810 vette át annak idején.

Fent említettük, hogy a Sony nagyon gyorsan reagálta le az Android 7.0 érkezését. Nos, azért itt azt mindenképpen meg kell említeni, hogy bár a bemutató után valóban a Sony jelezte először, hogy mely mobiljai fognak biztosan frissülni, vannak más gyártók, akik már korábban léptek ebben az ügyben. A HTC már június végén bejelentette, hogy a HTC 10, a HTC One A9 és a One M9 egészen biztos, hogy megkapja majd a Nougatot, a Samsung pedig a Galaxy Note7 leleplezésekor jelentette ki, hogy a csúcskategóriás, érintőtollas okostelefon 2-3 hónapon belül át fog állni az Android 7.0-ra – és biztosan nem ez lesz az egyetlen Galaxy modell, ami részesülhet ebben a „kitüntetésben”.

Sajnos a Sony arról egyelőre semmit nem árult el, hogy a fent kiemelt eszközök mikor kaphatják majd meg a Google újdonságát. Remélhetőleg nem kell 2017-ig várni az első szoftverfrissítések érkezésére, de sajnos nem lenne példátlan eset, ha féléves, vagy akár tovább tartó várakozás következne.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward