Android 6.0-val érkezett a Honor 7 Enhanced Edition

A Huawei egy új Honor 7 variánssal rukkolt elő, ami friss operációs rendszerrel, és a megszokottól eltérő tárhely-konfigurációval szolgál.

Android 6.0-val érkezett a Honor 7 Enhanced Edition

A Huawei ezúttal nem egy teljesen új okostelefonnal rukkolt elő, hanem egy nyári újdonságot vett elő, és faragott belőle egy még vonzóbb kivitelt. A Honor 7 Enhanced Editionnek frissebb a rendszere és nagyobb a tárhelye, mint az alapgépnek, ez a két dolog pedig könnyen hozzásegítheti az eddiginél is nagyobb sikerhez.

A középkategória egyik etalonjának számító Honor 6 modellt felváltó Honor 7 július elsején futott be, és a képességei hozták a kötelezőt. Egy nagyon jól összehangolt specifikációval szolgáló okostelefont tisztelhetünk benne, ami gyakorlatilag nem rendelkezik komolyabb hiányossággal. De akkor mi szükség volt az Enhanced Editionre? Nos, az apró hangolásokon átesett konfiguráció érkezésével a Huawei gyakorlatilag tényleg megalkotta a tökéletes középkategóriás okostelefont, felkerült az i-re a pont.

A Honor 7 Enhanced Edition két dologban lett jobb, mint a Honor 7 volt: a legfrissebb operációs rendszer van rajta, és logikusabb a tárhely kapacitása. Ez a készülék már eleve az Android 6.0 kíséretében került bevetésre. A szoftveres oldalt górcső alá véve ugyanaz a „látvány” fogadja a felhasználókat, amit a novemberben leleplezett Huawei Mate 8 is nyújt. A Marshmallow-nak köszönhetően a felhasználók befolyásolhatják, hogy milyen adatokhoz férjenek hozzá a különböző applikációk, és jobb lehet az üzemidő az olyan újítások révén, mint az App Standby vagy a Doze. Természetesen nem a szűz Androidot fogják a kezük közé kapni a vásárlók, hanem a friss, Emotion UI 4.0 grafikus felületet vehetik használatba, ami nem fog szerénykedni az előre telepített alkalmazásokban, extra szolgáltatásokban és a hozzáadott tartalmakban sem. A Honor 7 két változatban került bevetésre nyáron, az egyik 16, a másik 64 GB-tal szolgált. Ezek egyike sem éppen ideális, hiszen a szerényebb a felső-középkategóriában már szűkösnek számít, a kövérebb azonban már eléggé jelentős felárral (80 dollár) társult. Az Enhanced Edition 32 GB-tal érkezik, és megközelítőleg annyiba fog kerülni, mint amennyit eredetileg a 16 GB-os modellért kért a Huawei a rajt pillanatában.

Szinte minden más tulajdonsága változatlan maradt a Honor 7 Enhanced Editionnek, de ahogy arról már szó esett fentebb, ez nem is jelent gondot, mert nagyon jól összeszedett masináról beszélhetünk. Az eszköz előlapját egy 5,2 hüvelykes, IPS technológiás panel uralja, ami 424 PPI-s pixelsűrűséggel dolgozik a Full HD felbontásnak köszönhetően. A telefon két kamerája remek minőséget fog szállítani; az önarcképek felelőse 8 MPixeles, a fontosabb emlékek megörökítésére szolgáló egység pedig már 20 megapixeles, és a gépezet mindkét irányba 1080p-s videózást támogat. A megfelelő teljesítményről a Kirin 935 chip gondoskodik, ami 1,5 és 2,2 GHz-es Cortex-A53 (illetve A53e) magokból sorakoztat fel négy-négy darabot egy Mali-T628 MP4 mellett. A rendszermemória 3 GB-os méretű, ami már szinte mindenre elegendő, csak extrém esetekben bizonyulhat szűkösnek. A hátoldalán még ujjlenyomat-olvasó is képviselteti magát, ezzel kényelmesen tehető nagyon biztonságossá a telefon. Az akkumulátor pedig 3100 mAh-s kapacitással szolgál. Az új variáns egyébként már csak aranyban lesz megvásárolható, ami mondhatni visszalépést jelent, hiszen a Honor 7 feketében és fehérben is beszerezhető.

A Huawei Honor 7 Enhanced Edition hamarosan a boltok polcain landol, így akit csak az tartott vissza eddig a vásárlástól, hogy bizonytalan volt a szoftveres oldal jövőjével kapcsolatban, az boldogan csaphat le rá. Az ára kereken 2000 jüan, ami átszámítva 310 dollárnak felel meg. Az eredeti Honor 7 júliusban 320 dolláros ár kíséretében jelent meg, most pedig 280 dollár körül lehet hozzájutni, de ne feledjük, az alapgép csak 16 GB-os kapacitást kínál. Arról nem szólt a fáma, hogy a készülék kizárólag Kínában kerül-e a boltok polcaira, avagy elérhető lesz szélesebb körben is, de mivel egy kétségtelenül vonzó alternatíváról van szó, remélhetőleg a Huawei nem fogja vissza.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward