Android 5.0 frissítési lista a Motorolától

Az Android Lollipop az össze Moto modellre elérhető lesz, és más készülékek sem fognak róla lemaradni.

Android 5.0 frissítési lista a Motorolától

Míg a Google berkeiben nevelkedett a Motorola, addig minden frissítés gyorsan érkezett, és a lehető legtöbb készülékre. Bár a Motorola egy ideje már nem a Google kezében van, de a vállalatnál szerencsére abszolút arra törekednek, hogy ebből a felhasználók semmit se érezzenek.

A Moto széria fejet hajt a Lollipop előtt.

A frissítések kezelése az Android 5.0 esetében sem lesz másként, mint korábban – legalábbis jelen állás szerint. A Lollipop kódnéven futó operációs rendszert alighogy végleg útnak indította a keresőóriás, máris megérkezett a Motorola frissítési listája. A gyártó "célkeresztjében" elsősorban a Moto széria különböző tagjai foglalnak helyet. Már kijelenthető: biztosan frissülni fog a legújabb Androidra az összes eddig megjelent ilyen eszköz. Ide tartozik a Moto X és a Moto G első és második generációja, illetve a 4G LTE támogatással szolgáló Moto G változat, és külön kiemelendő, hogy az igazán alacsony áron kínált Moto E sem marad majd ki a sorból. (Ebből az is kiderül, hogy hasonlóan a KitKathez, a Lollipop sem érzi magát kényelmetlenül zsengébb hardveren; a Moto E csak két magot vonultat fel 512 MB RAM-mal megspékelve.) Valamint az Egyesült Államokban forgalmazott Droid Ultra, Droid Maxx és a Droid Mini is sorban fog állni az Android 5.0-ért. Végül – bár ezt hivatalosan még nem erősíthették meg, hiszen hivatalosan be sem mutatkozott, csak a hónap végén jön – minden bizonnyal a Droid Turbo is a lollipopos tábort fogja gyarapítani az érkezését követően.

Úgy fest, hogy a Motorola egyáltalán nem elégszik meg azzal, hogy övék az első mobiltelefon a hatalmas Nexus 6 formájában, ami az Android 5.0-t bevetésre küldi, szeretnének a frissítések terén is az élen járni. Ezt a lépést minden bizonnyal a készüléktulajdonosok is örömmel nyugtázzák majd.

A friss Android kiadás nagyon jó hatással lesz az okostelefonok sebességére, a tárkapacitást viszont egy kicsit érzékenyen fogja érinteni. Az Android 5.0-ban főszerepet kapó ART futtatókörnyezet oly módon tárolja a különböző applikációkat, hogy azok már elő vannak készítve a futtatáshoz, így részben kitömörítve foglalnak helyet a háttértáron. Ez szerencsére csak tényleg csekély mértékben jelent negatívumot, ami a sebesség terén bőven meg fog térülni a mindennapos használat során. A felsorolt Motorolák felhasználói felülete is jelentős változáson esik majd át a Lollipop telepítését követően. Itt jön képbe a teljes Android ökoszisztémát érintő Material Design, ami a lehető legegyszerűbb formai elemek használatára lett kihegyezve, és a matt színvilág is letisztultabb érzetet fog kelteni. Ezek mellett pedig még milliónyi kisebb-nagyobb változással találkozhatnak majd a használat során azok a felhasználók, akik a fenti Motorola modellek valamelyikével rendelkeznek.

A Motorola azt egyelőre nem árulta el, hogy mikor fogják megkezdeni a beharangozott frissítések terjesztését. Legutóbb, az Android 4.4 KitKat esetében szinte a Nexusokkal együtt frissültek az akkor érintett Moto és egyéb okostelefonok, remélhetőleg most sem lesz ez másként, és már a következő hetekben felbukkanhatnak az Android 5.0 érkezését jelző értesítések a mobilokon.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward