Android 5.0 frissítések az ASUS-nál

A cég egyelőre csak a telefonokra koncentrál, és azoknál is elég sokat kell várni.

Android 5.0 frissítések az ASUS-nál

Egyre több gyártó hozza nyilvánosságra, hogy mely androidos készülékei esetében tervezi elkészíteni első körben a frissen rajthoz állított Android 5.0 frissítést. Most ismét nőtt hat fővel a Lollipop várományos szerkezetek listája, ezúttal az ASUS-nak köszönhetően.

Az ASUS egyelőre csak az okostelefonjaira koncentrált, a vállalat táblagépeinek sorsa még ismeretlen ilyen tekintetben. Ahogy azt minden bizonnyal sokan borítékolták volna előre is, a ZenFone modellek garantáltan frissülni fognak az új rendszerrel. A 4, 5 és 6 hüvelykes ZenFone mobilok többfajta kivitelben is piacra kerültek, de a közzétett lajstrom tanúsága szerint ezek között nem fog különbséget tenni az ASUS, mindegyik kap frissítést. Ezeken felül a névsorban felfedezhető még két olyan készülék is, ami nem a hagyományos vérvonalat erősíti, hanem már a dokkolható megoldások sorát gyarapítja. A PadFone S-ről, valamint az új generációs PadFone Infinityről (A86) van szó. Az ASUS az aktuális termékpalettát alapul véve kitett magáért, de azért vannak, amiket hiányolunk a listáról: a PadFone X és a PadFone X mini is idei modell, mégsem szerepelnek rajta.

Jelen állás szerint ráadásul nagyon távol van még a frissítések érkezésének az ideje. Első körben a Zenfone termékcsalád és a PadFone S fogja megkapni az Android 5.0-t, erre pedig csak a jövő év áprilisában kerül majd sor, tehát nagyjából fél évet kell várnia ezen készülékek tulajdonosainak. Ráadásul az A86 típusazonosítóval illetett, új generációs PadFone Infinity meg még ennél is később fog Lollipopra frissülni, erre már csak nyár elején, júniusban kerül majd a sor. Furcsa, hogy az ASUS esetében már az első frissítésekre is ennyire sokat kell várni, pedig idén a Google minden eddiginél jobban próbálta megkönnyíteni a partnerek feladatát. A megszokott két nagyobb kiadás helyett, csak egy főverziót húztak elő a kalapból, ráadásul ezt jó előre (nyár közepén) bejelentették, és béta állapotban még a fejlesztők számára is elérhetővé tették.

Öröm az ürömben, hogy legalább az új készülékek esetében nem fog sokat késlekedni az ASUS. A tajvani gyártó várhatóan már a januárban megrendezésre kerülő Consumer Electronics Show (CES) alkalmával reflektorfénybe állíthat olyan androidos készülék(ek)et, ami(ke)n helyből a Lollipop teljesít már szolgálatot.

Az eddigi hivatalos bejelentések alapján az összesített Android 5.0 Lollipop frissítési lista az alábbiakban olvasható – természetesen a friss tagokkal kiegészülve.

Google

● Nexus 4

● Nexus 5

● Nexus 7 (2012)

● Nexus 7 (2013)

● Nexus 10

● HTC One (M7) GPE

● HTC One (M8) GPE

● Samsung Galaxy S4 GPE

● Moto G GPE

● Sony Z Ultra GPE

● LG G Pad 8.3 GPE

● Micromax Canvas A1

● Spice Dream UNO

● Karbonn Sparkle V

Motorola

● Moto X

● Moto X 2. generáció

● Moto G

● Moto G 4G LTE

● Moto G 2. generáció

● Moto E

● Droid Ultra

● Droid Maxx

● Droid Mini

Sony

● Xperia Z

● Xperia ZL

● Xperia ZR

● Xperia Z1

● Xperia Z1s

● Xperia Z Ultra

● Xperia Z1 Compact

● Xperia Z2

● Xperia Z2 Tablet

● Xperia Z3

● Xperia Z3v

● Xperia Z3 Compact

● Xperia Z3 Tablet Compact

HTC

● One (M7)

● One (M8)

● One mini

● One mini 2

NVIDIA

● SHIELD Tablet

OnePlus

● OnePlus One

ASUS

● ZenFone 4

● ZenFone 5

● ZenFone 5 LTE

● ZenFone 6

● PadFone S

● PadFone Infinity (A86)

Átfogó listát eddig nem közöltek:

LG

● G3

● G2

Samsung

● Galaxy Note 4

● Galaxy S5

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward