Android 4.4-gyel érkezik a Galaxy Ace Style

A Samsung kövektező okostelefonja operációs rendszer tekintetében friss lesz, de vajon az új gép más pontokon is ennyire jó?

Android 4.4-gyel érkezik a Galaxy Ace Style

A Samsung nagy szavak kíséretében rántotta le a leplet a legújabb mobiltelefonjáról. A Galaxy termékcsalád alsóbb szegmensét erősítő Ace Style a vállalat elmondása alapján egészen jó teljesítménnyel szolgál, könnyű használni, és tökéletes választás lehet azoknak a fiataloknak, akik a mindennapok során a közösségi szolgáltatásokat használják. Lássuk tényleg illik-e mindez a készülékre.

A Samsung okostelefonjainál már megszokhattuk, hogy ugyanazt a formavilágot nyújtják általában, csak eltérő méretekben, ez az eszköz viszont egy kicsit most más, de tényleg csak egy kicsit. A készülék hátlapját középen egy eltérő árnyalatú sáv szántja végig, és ez töri meg az egyhangúságát, ráadásul erre került a vállalat márkajelzése is, ami így egészen kiemelkedik. A készülék színválasztéka annak ellenére, hogy a fiatalabbakat veszik vele célba, nem túl kreatív, mindössze fehér és sötétszürke kivitelben kerül bevetésre. A Galaxy Ace Style előlapját egy 4 hüvelykes, TFT technológiás megjelenítő tölti ki, ami 233 PPI-s pixelsűrűséggel kecsegtet a 800 x 480 képpontos felbontásnak köszönhetően. Ahogy arra a cím is rámutat, a bekapcsolást követően a felhasználók szemei előtt az Android 4.4.2 operációs rendszer rajzolódik majd ki. A gyári KitKat persze itt is fel lesz vértezve néhány extrával, hiszen a Samsung most is a TouchWiz UI-t alkalmazza, mint minden androidos mobilján. A TouchWiz bővelkedik az előre telepített programokban, és a megjelenését tekintve is jelentősen át van szabva az alap Androidhoz képest. Ha fényképezésre kerülne a sor, akkor az 5 megapixeles hátlapi kamerát lesz érdemes használatba venni, az előlapra szerelt VGA megoldásnak csak a videócsevegések alkalmával lesz jó haszna. Sajnos LED-es villanó nincs a gép tarsolyában, így a fényviszonyok romlását nem tudja ellensúlyozni a gépezet.

Az Ace Style lendületben tartásáról egy Broadcom BCM21664 központi chip fog gondoskodni, ami 1,2 GHz-es processzormagok párosát vonultatja fel, méghozzá Cortex-A9-esekét. A rendszernek emellett mindössze 512 MB-nyi memóriával kell gazdálkodnia, míg a felhasználók rendelkezésére alap esetben 4 GB tárhely áll. Ez utóbbit persze lehetőség lesz microSD memóriakártya segítségével bővíteni, így akár 68 GB-ig is feltornászható a háttértár kapacitása. A Samsung tehát sajnos kihasználja azon adottságát az Android 4.4 KitKatnek, hogy a számos optimalizációt követően már elegendő a gördülékeny működéséhez fél gigabájt RAM is (ez az alkalmazások éhségén nem igazán változtat, így több appot egyszerre nem lesz érdemes használatba venni). A kapcsolati képességek tárháza átlagos, az egyetlen extrát az NFC lapka megléte jelenti. Ezen felül van a készülékben 802.11 b/g/n WLAN Wi-Fi Direct támogatással, Bluetooth 4.0 modul, GLONASS műholdak jeleivel is boldoguló A-GPS vevő és persze egy 3G HSDPA mobil kommunikációs egység is. A 121,2 x 62,7 x 10,7 milliméteres vonalakkal határolt készülékben az energiaellátásért egy 1500 mAh-s akkumulátor felel majd. A telep kapacitása nem túl nagy ugyan, de a hardver sem nevezhető „pazarlónak”, így átlagos üzemidőre lehet tőle számítani.

Összességében amennyire kellemes meglepetés az Android 4.4 KitKat jelenléte, annyira jellegtelen szinte minden más tekintetben a szerkezet, és sajnos akad még egy komolyabb negatívuma is, amiről mostanáig nem esett szó. A Samsung Galaxy Ace Style ajánlott fogyasztói ára nem kevesebb, mint 160 euró lesz Európában, tehát nagyjából annyiba fog kerülni, mint egy Windows Phone 8.1-es Lumia 630, ami a sebességét tekintve egy fokkal fentebb helyezkedik már el, házon belül pedig a Galaxy Ace 3 LTE jelent élhetőbb alternatívát. Az okostelefon értékesítését még ebben a hónapban megkezdhetik világszerte.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward