Android 4.4 frissítést és két új színt kapott az LG G2

A G2 röviddel a Note 3 után kapta meg a KitKat rendszert.

Android 4.4 frissítést és két új színt kapott az LG G2

Az LG sem ül a babérjain, míg a versenytársak folyamatos fejlesztéseket eszközölnek a már meglévő okostelefonjaik esetében. Az LG G2-t korunk egyik legjobb okostelefonjának tartja a szakma, de ez mit sem ér, ha nem veszik fel minden téren a kesztyűt az ellenfelekkel. Az LG most bepótolja a körítés tekintetében is a „lemaradását”, és az Android 4.4 frissítésen túlmenően két új színben is leleplezték az G2-t.

Az LG a G2 új színekkel egyértelműen a Samsung Galaxy Note 3 ellen indul harcba. Az óriási, 5,7 colos Galaxy Note decemberben jelent meg piros és fehér-rózsaarany árnyalatokban, és "egészen véletlenül" az LG is arany és piros színekkel rukkolt most elő. Érdekes, hogy míg korábban a nagy gyártók a népszerűsítés céljával öltöztették újabbnál újabb ruhákba az okostelefonjaikat, addig mostanra már ezt a területet is versenyként fogják fel. Az LG közleménye szerint a G2 friss variánsai a holdújév beköszöntésének megünneplése véget érkeztek. (Míg mi a Gergely-féle naptárt nézzük, addig Kína, és sok más ázsiai ország, mint Japán, Korea vagy Vietnám, a holdnaptár alapján ünnepli az újévet, ami a Hold Föld körüli keringésére alapul. Idén január 31-én kezdődik náluk az új esztendő.)

Mindkét újdonság finoman textúrázott hátlappal lesz ellátva, ami érdekes módon eltér az eredeti fekete és fehér kiadásokétól. Vagyis némi revízión is átesett az újrafestés során az LG csúcsmodellje. Az új hátoldal már nem gyűjti be az összes ujjlenyomatot, ezzel együtt pedig a zsírosodást is jobbára megoldották, így állítólag kellemesebb élmény lesz kézbe venni ezt a két változatot. Más tulajdonságot illetően nincs változás, minden egyéb maradt a régiben. Az G2 ezekkel az árnyalatokkal együtt összesen már négy színben lesz megvásárolható. Felára nincs az új színeknek, tehát éppen annyit fognak ezekért is elkérni, mint az egyszerű feketéért vagy fehérért. Hozzájuk jutni azonban először csak a távol-keleten lehet majd – a hónap második felétől –, és azt nem is tudni egyelőre, hogy más régiókban mikor kerülhetnek bevetésre.

Ezen felül, ami minden, már meglévő LG G2 tulajdonost érint, az az Android 4.4 frissítés érkezése. A KitKat néven, év végén leleplezett rendszer rengeteg kisebb nagyobb újítást vezet majd be, ráadásul azért az LG-t sem kell félteni; bőven akadnak majd hozzáadott tartalmak is. A friss oprendszer telepítését követően az egyik legnagyobb változás a mélyebb Google Now integráció lesz. A különleges asszisztensalkalmazás mostanra egészen beleivódott az Android vénájába, és ezzel együtt elképesztően sok információval tud már szolgálni. De a problémakeresés is lényegesen egyszerűbb lesz a képernyővideók készítésének lehetőségével. És vállalati tekintetben is vannak érdekességek, így például a felhőalapú nyomtatásra vonatkozó jobb támogatás. Mindezek mellett pedig ki kell emelni a kísérleti stádiumban levő ART futtatókörnyezetet, ami a jó öreg Dalvik helyét fogja átvenni a következő Android kiadásban, de már most is jelen van. Ezt aktiválva egy lényeges lökést kap a rendszer sebessége, és az egyébként sem lassú G2 újabb sebességi fokozatba kapcsol – ám ezt mindenki csak a saját felelősségére használja egyelőre.

Az LG G2 Android 4.4 frissítési hulláma Ázsiából fog indulni. Az első készülékekre a hónap utolsó napjaiban fog beköszönni OTA úton a KitKat rendszer. A telepítés előtt a szokásos módon, körültekintően járjunk el: legyen megfelelően stabil az internetkapcsolatunk, és a töltöttségi szintet is érdemes 50 százalék felett tudni, mielőtt belevágunk a műveletbe.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward