Android 4.3 frissítést kapott a HTC One

A megújult rendszer a hazai gépek számára is elérhető már.

Android 4.3 frissítést kapott a HTC One

A Samsung után a HTC is bejelentette, hogy elkészült az Android 4.3 frissítés a zászlóshajójukul szolgáló One számára. A HTC és a Samsung jelenleg nagyon hasonló utat jár be, hol az egyik, hol pedig a másik élvez némi lépéselőnyt, de nüansznyi különbségekről beszélhetünk.

A két ellenlábas zászlóshajói egy hónapos különbséggel mutatkoztak be az év elején, Android 4.2-es operációs rendszerrel a fedélzetükön. Ezt követően, nyáron érkeztek a Nexus élményt nyújtó Google Edition megoldások, amik már a csupasz Android 4.3 Jelly Bean variánst futtatták. Ezek a készülékek szinte egyszerre kerültek kereskedelmi forgalomba (de itt már a Samsung lépett előbb). Ezt követően jöttek a "phabletek", először a Note 3, majd ezt követően a HTC One Max, amelyeken már a Google oprendszerének aktuális kiadása teljesített szolgálatot. Most pedig megérkezett a teljes értékű - tehát minden szoftveres extrát tartalmazó - Android 4.3 frissítés is néhány nap különbséggel a HTC One és Galaxy S4 okostelefonokra.

A HTC csúcsmodellje ezt követően már minden előnyét élvezni fogja a legfrissebb Google fejlesztéseknek. A készülékben támogatást kapott az egyébként is jelen levő alacsony energiaigényű (LE) Bluetooth 4.0 modul, valamint az OpenGL ES 3.0 és a DRM API is, amelyek közül az előbbi a grafikus területre koncentrál, míg az utóbbi egy tartalomvédelemért felelős megoldás. (Ennek köszönhető például az Android és a Netflix együttműködése.) Továbbá új tagokkal bővült a Google Now kártyák választékos felhozatala, és az elkülönített felhasználói fiókok különböző dolgokhoz való hozzáférése is korlátozható majd. Na és persze, ami a mindennapok során a legfontosabb: az egész rendszer még az eddiginél is gördülékenyebben fog mozogni, és az előzetes vélemények szerint várhatóan reszponzívabb is lesz tőle a gép.

A vállalat mérnökeinek kéznyoma is rajta lesz az Android 4.3 rendszert futtató HTC One modelleken. Az egyik legfontosabb újítás a HTC Sense 5.5 felhasználói felület lesz. Ennek a legfontosabb fejlesztése a jobb BlinkFeed, amelyben már a manuálisan importált RSS csatornák is támogatást kaptak, de integrálták a Google+-t, egy kereső is helyet kapott benne és offline olvasásra is menthetünk híreket. Az RSS-eknek köszönhetően már semmi sem szabhat annak gátat, hogy teljesen releváns és magyar tartalmakkal tölthessük meg a BlinkFeedet. Ezen felül javult a zenelejátszó alkalmazás, új felületet kapott a galéria és jobb lesz a Video Highlights is (ezentúl zenéket adhatunk a videókhoz). Továbbá ezek mellett még rengeteg apró újítást is észrevehetnek majd a felhasználók, így például a Sense TV használatakor.

Ez a kép fogadja frissítés előtt a tulajdonosokat.

A HTC egyébként nem közölte, hogy mely régiók fogják először megkapni az Android 4.3-nak ezen variánsát (a firmware pontos verziószáma így fest, amennyiben valaki ellenőrizni szeretné a dolgot: 3.62.401.1), de az Androidcentral.comnak hála némileg informáltabbak vagyunk. A lap szerint Kelet-Európa, Oroszország és a Skandináv területek már részesülhetnek az OTA módon telepíthető Android 4.3-ból. A többi régióban még egy kicsit, legfeljebb néhány hetet még várat magára a nemzetközi eszközfrissítés.

A telepítést megelőzően mindenképpen gondoskodjunk a megszokott feltételekről, vagyis a sávszélességünk legyen nagy és lehetőleg stabil a kapcsolatunk, valamint bőven legyen még tartalék az akkumulátorba. Ebben az esetben ezek kiemelten fontosak, ugyanis nem kevesebb mint 675 MB-nyi adatot kell megmozgatnunk a telepítés előtt és persze közben.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward