Android 4.3 frissítéseken dolgozik a Samsung

Az már biztos, hogy először a csúcsmodelleket fogják kezelésbe venni a friss rendszerrel. Kényszerhelyzetben van a Samsung?

Android 4.3 frissítéseken dolgozik a Samsung

A Jelly Bean harmadik felvonása jött, láttuk, de nem igazán terjed. A nagyközönség számára a Google az Android 4.3-as rendszert július 24-én mutatta be, és hiába a Jelly Bean jó szereplése, a 4.3-es verzió népessége egyelőre nem éppen olyan ütemben bővül, ahogy arra korábbiak alapján számítanánk.

A Nexusokra és idén már az úgynevezett Google Edition modellekre az Android 4.3 hetek alatt megérkezett, de lassan eltelik két hónap, és mindenki más csak vár. Ráadásul a helyzet olyannyira rossznak tűnik az Android 4.3 ügyében, hogy még kósza bejelentésekkel sem nagyon találkozhattunk mostanáig. A Sony volt az egyetlen, aki viszonylag hamar reagált az újdonság érkezését követően, de konkrét eredményekről itt sem számolhatunk be egyelőre.

A jelek szerint a Samsung halad a legjobban a fejlesztésekkel, ugyanis ők az egyetlenek, akik már ezzel a rendszerrel leplezték le az újdonságaikat, ráadásul most az első hullámban frissítést kapó gépek listájával is előálltak. Náluk október közepére lesz esedékes az Android 4.3 frissítések első körének befutása, és az új, valamint az előző zászlóshajót veszik kezelésbe először. A Galaxy S4 és a Galaxy S III tulajdonosok tehát már biztosan élvezhetik majd az utolsó Jelly Bean kiadás pozitívumait. De mik is ezek pontosan, miért is éri meg beújítani az Android 4.3-at?

Az aktuális rendszerrel nem sok újítás érkezett, hiszen ez nem egy főverzió, ám ez közelről sem jelenti azt, hogy nem érdemes vele foglalkozni, sőt. A Galaxy Gear okosórát enélkül egyszerűen képtelenek leszünk használni, ugyanis most jött képbe az alacsony energiaigényű (LE) Bluetooth 4.0 modulok átfogó támogatása, márpedig a Gear ennek a segítségével teremt kapcsolatot. Tehát ebből következik, hogy a Samsung kényszerhelyzetben vette kezelésbe a harmadik Jelly Beant. A Bluetooth-os lehetőségek kiterjesztése mellett javultak a VP8 lejátszási képességek, a rendszer kapott Ultra HD felbontás támogatást és jobb lett a DayDream funkció. Komolyabb – a fejlesztők számára is érdekesebb – újítás pedig az OpenGL ES 3.0 API megjelenése, a DRM tartalomvédelem kezelése és a rendszerben létrehozott felhasználói fiókok szabályozása is sokszor jöhet majd jól. Vagyis azért láthatjuk, hogy van miért elővenni az új Jelly Beant, ám az is tény, hogy javarészt a tabletek és a felsőkategóriás modellek esetében jár ez előnyökkel.

A Samsung az SGS páros mellett egészen biztos, hogy elérhetővé teszi majd a Galaxy Note II számára is az új rendszert, mert ezzel hivatalosan is együtt fog működni a Galaxy Gear. Ezt leszámítva viszont nem tudni, hogy az alacsonyabb árszegmens felé mennyire fogják terjeszteni az adott Androidot. Mindenesetre az nem a legjobb előjel, hogy a Sony előzetes listája is szinte csak csúcsmodelleket szedett sorba. Vélhetően a gyártók is felismerték, hogy más vasaknál lényegesen kevesebb előnye van az új oprendszernek, így nemes egyszerűséggel nem is szeretnének erre nagyobb figyelmet fordítani.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward