Android 4.2 frissítést kapott az xTAB-100qcr

A WayteQ újdonságára a legfrissebb Jelly Beannel került fel a korona. Ez a rendszer sok új tabletes képességgel szolgál.

Android 4.2 frissítést kapott az xTAB-100qcr

A WayteQ nemrégiben leplezte le a 9,7 hüvelykes kijelzőt villantó xTAB-100qcr-t, ami a bemutatásakor még az Android 4.1 Jelly Bean rendszert futtatta. Mostanra azonban ez megváltozott. A fejlesztők gyors és gondos munkájának köszönhetően több előzetesen meglévő problémát korrigáltak, javítottak a sebességen és egyben továbbléptek az Android 4.2.2-re.

A legfrissebb Jelly Bean az okostelefonok világába nem hozott sok újdonságot, a tabletek esetében viszont kiemelten fontos szerephez jut. Szinte az összes főbb újítással a táblagépeknek kedveznek. Ilyen például a Daydream, amely rendkívül hasznos tud lenni, ha a készülékünk a nappali tagja - ezzel a képernyőkímélő üzemmóddal órává, digitális képkeretté vagy bármi egyébbé varázsolható a használaton kívüli gép. Továbbá ott a több felhasználói profil létrehozásának lehetősége is, így a családtagjaink saját maguk ízlése szerint szabhatják testre az xTAB-100qcr-t.

Ezeken felül is számos újításra van kilátás: widgeteket helyezhetünk ki a lezárt kijelzőre, melyek között oldalra lapozással váltogathatunk, a PhotoSphere-rel pedig a StreetView szerű gömbpanorámák fotózására nyílik lehetőségünk. A felhasználó felületet több ponton is érték változtatások (főképernyő, kamera), de ezek nem jelentősek, kisebb átrendezkedésekről van csak szó.

Az új rendszert mindenki felvarázsolhatja otthon is, ehhez ugyanis a WayteQ egy gondosan kidolgozott, ötlépéses útmutatót is készített, ami mindenre kitér. Az eszköz épségét azonban nem tudja garantálni a vállalat, így ezt a műveletet csakis a saját felelősségére kezdje el minden tulajdonos. Pánikba viszont senki ne essen, a telephelyükön ugyanis ingyen és bérmentve vállalják a telepítést, így a kevésbé szakavatottak sem maradnak el semmiről.

A részletes leírás itt található. A frissítés megkezdése előtt ügyeljünk arra, hogy megfelelő legyen a töltöttségi szint, minden fontos adatról készüljön biztonsági mentés, és legyen stabil sávszélesség is a letöltéshez - több mint 300 MB mozgatása bizony tisztességes sebességet igényel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward