Amerikában készülhetnek a Mac Minik

A Mac mini gyártásának áttelepítésével kapcsolatos teendők mellett komoly figyelmet fordít a gyártó arra is, hogy elegendő iPad mini készüljön.

Amerikában készülhetnek a Mac Minik

Korábban már felröppentek olyan pletykák, amelyek azt állították, hogy az Apple azon munkálkodik, hogy a Mac mini asztali számítógépek gyártását az Amerikai Egyesült Államok területére költöztesse. Most egyre inkább úgy tűnik, hogy abszolút nem légből kapott pletykákról van szó, igaz, egyelőre hivatalos forrásból még nem nyertek megerősítést a lenti információk, így továbbra is érdemes őket kellő távolságtartással kezelni.

Az amerikaiak - is - szeretnek olyan termékeket vásárolni, amelyek az Amerikai Egyesült Államok területén készültek, igaz, a számítástechnikai és szórakoztatóelektronikai eszközök esetében túl sok választásuk nincs, hiszen a termékek többsége nem az USA területén készül. Az Apple a jelek szerint reagálni készül erre a "problémára" és a Mac mini asztali számítógépek gyártását az Amerikai Egyesült Államokba költözteti, méghozzá a Foxconn-nal együttműködve.

Az áttelepítés egy százmillió dolláros befektetéssel valósulhat meg, a következő év folyamán.  A Foxconn az említett összegből egy új gyárat épít, ami várhatóan Freemont-ban, Kalifornia államban kaphat helyet - ha helyesek az értesülések. Maga a Foxconn jelenleg Dél-Amerikában és Ázsiában is üzemeltet gyárakat, ahol többek között Apple termékek is készülnek.

Az Apple illetékesei jelenleg úgy számolnak, hogy 2013 folyamán jelentősen több Mac mini találhat gazdára: az előrejelzések 1,8 millió Mac mini értékesítésével számolnak, ami a 2012-es eladási mutatókhoz képest 30%-os növekedést jelent - már amennyiben minden a terveknek megfelelően alakul.

Az Apple egyébként amellett, hogy Mac termelésének egy részét az Amerikai Egyesült Államok területére telepíti, az iPad mini gyártására is hatalmas figyelmet fordít. Az "apró" almás táblából idén a negyedik negyedév folyamán várhatóan 8 millió darabot szállítanak majd le.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward