AMD's StoreMI V2: Már 400-as sorozatú lapkakészletekhez is

Az ígéreteknek megfelelően bővült a támogatott platformok köre.

AMD's StoreMI V2: Már 400-as sorozatú lapkakészletekhez is

Az AMD StoreMI technológiájának második generációs kiadása első körben csak a drágább, 500-as sorozatú lapkakészlettel szerelt alaplapok számára volt elérhető, ám a gyártó ígéretet tett, később az olcsóbb termékek is kapnak támogatást. Az ígéretet be is tartották, ugyanis megjelent a StoreMI V2 legfrissebb kiadása, ami már nem csak az 500-as, de a 400-as sorozatú lapkakészlettel szerelt alaplapokhoz is használható, plusz az X399-es és a TRX40-es HEDT platformokat is támogatja.

Az olcsóbb alaplapok esetében nagyobb létjogosultsága lehet a szoftvernek, ugyanis ezekben a helyzetekben gyakrabban fordul elő, hogy az SSD mellé HDD kerül, márpedig ekkor jönnek elő a StoreMI V2 előnyei. Az alkalmazás segítségével lényegében egy nagy virtuális tárhellyé olvasztható össze a HDD és az SSD, amelynek eredményeként sokkal rugalmasabb, reszponzívabb lesz a rendszer.

Ez annak köszönhető, hogy a szoftver a gyakrabban használt fájlokat az SSD-re is kimásolja, így azok sokkal gyorsabban elérhetőek. A technológia persze egy gyors és egy lassabb SSD használatakor is jól jöhet, ugyanis segít az összteljesítmény növelésében.

Galéria megnyitása

A második generációs StoreMI esetében történt egy nagyon fontos változás: a gyakran használt fájlok most már nem csak a gyors SSD-n foglalnak helyet, hanem a merevlemezen is, így nem fordulhat elő, hogy a StoreMI virtuális partíciójának összeomlásakor mentés nélkül vesszenek el a gyorsabb adattárolón található tartalmak – korábban előfordulhatott ilyen.

A StoreMI V2 ezt a problémát a gyorsítótárazó rendszer bevezetésével oldotta meg, aminek az a lényege, hogy a gyakran használt fájlok nem csak a merevlemezen, hanem az SSD-n is jelen vannak. Ennek hátránya viszont, hogy a maximális adattároló kapacitást a lassabb adattároló kapacitása határozza meg, cserébe viszont nem kell tartani olyan problémáktól, amelyek az előző generációnál előfordulhattak.

Az új szoftver ingyenesen letölthető és használható, méghozzá innen.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap