AMD's StoreMI V2: Már 400-as sorozatú lapkakészletekhez is

Az ígéreteknek megfelelően bővült a támogatott platformok köre.

AMD's StoreMI V2: Már 400-as sorozatú lapkakészletekhez is

Az AMD StoreMI technológiájának második generációs kiadása első körben csak a drágább, 500-as sorozatú lapkakészlettel szerelt alaplapok számára volt elérhető, ám a gyártó ígéretet tett, később az olcsóbb termékek is kapnak támogatást. Az ígéretet be is tartották, ugyanis megjelent a StoreMI V2 legfrissebb kiadása, ami már nem csak az 500-as, de a 400-as sorozatú lapkakészlettel szerelt alaplapokhoz is használható, plusz az X399-es és a TRX40-es HEDT platformokat is támogatja.

Az olcsóbb alaplapok esetében nagyobb létjogosultsága lehet a szoftvernek, ugyanis ezekben a helyzetekben gyakrabban fordul elő, hogy az SSD mellé HDD kerül, márpedig ekkor jönnek elő a StoreMI V2 előnyei. Az alkalmazás segítségével lényegében egy nagy virtuális tárhellyé olvasztható össze a HDD és az SSD, amelynek eredményeként sokkal rugalmasabb, reszponzívabb lesz a rendszer.

Ez annak köszönhető, hogy a szoftver a gyakrabban használt fájlokat az SSD-re is kimásolja, így azok sokkal gyorsabban elérhetőek. A technológia persze egy gyors és egy lassabb SSD használatakor is jól jöhet, ugyanis segít az összteljesítmény növelésében.

Galéria megnyitása

A második generációs StoreMI esetében történt egy nagyon fontos változás: a gyakran használt fájlok most már nem csak a gyors SSD-n foglalnak helyet, hanem a merevlemezen is, így nem fordulhat elő, hogy a StoreMI virtuális partíciójának összeomlásakor mentés nélkül vesszenek el a gyorsabb adattárolón található tartalmak – korábban előfordulhatott ilyen.

A StoreMI V2 ezt a problémát a gyorsítótárazó rendszer bevezetésével oldotta meg, aminek az a lényege, hogy a gyakran használt fájlok nem csak a merevlemezen, hanem az SSD-n is jelen vannak. Ennek hátránya viszont, hogy a maximális adattároló kapacitást a lassabb adattároló kapacitása határozza meg, cserébe viszont nem kell tartani olyan problémáktól, amelyek az előző generációnál előfordulhattak.

Az új szoftver ingyenesen letölthető és használható, méghozzá innen.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap