AMD Radeon R3: új, költséghatékony SSD meghajtók

Az AMD ezúttal egy OEM, a Galt által gyártott SSD meghajtókat vértezte fel Radeon márkajelzéssel. A Radeon R3-as sorozat a belépőszinten próbál hódítani.

AMD Radeon R3: új, költséghatékony SSD meghajtók

Az AMD már nem először dob piacra Radeon márkanévvel ellátott termékeket – korábban nem csak memóriamodulok, de SSD meghajtók is érkeztek már a Radeon márkanév égisze alatt. Ezúttal friss SSD meghajtókat mutatott be a vállalat, méghozzá olyanokat, amelyek a belépőszintű megoldások piacát veszik célba.

A Radeon R3-as meghajtók persze átmatricázott, más gyártó által készített termékek, amelyek a Radeon márkanév ismertségéből és elismertségéből próbálnak profitálni. Míg az R7-es SSD család tagjait az OCZ szállította – és ezek a termékek hardver szintjén tulajdonképpen Vector 150-es modellek voltak –, addig az R3-as család tagjait egy kevésbé ismert OEM, a Galt készítette. Ezt a tényt persze nem is rejti véka alá az AMD, hiszen az információra a gyártó hivatalos weboldalán minden különösebb erőfeszítés nélkül rá lehet bukkanni.

Hogy milyen alapokon nyugszanak az új SSD meghajtók? Vezérlő terén a Silicon Motion SM2256KX jelölésű, 32-bites RISC processzorral és összesen négy csatornával dolgozó egységére esett a választás, amelyhez TLC NAND Flash memóriachipek kapcsolódnak. A vezérlő alapesetben rendelkezik mind TRIM, mind pedig DevSLeep támogatással, az AMD hivatalos dokumentuma azonban ezeket nem emeli ki.

Az újdonságok legfontosabb paramétereit az alábbi táblázat tartalmazza:

A Radeon R3 sorozatú SSD meghajtók 3 év jótállással kerülnek az üzletek polcaira. A termékek közül a 120 GB-os 41 dollárba, a 240 GB-os 70 dollárba, a 480 GB-os pedig 137 dollárba kerül – legalábbis az Amazon kínálatában. A 960 GB-os modell egyelőre nem kapható, így ára sem ismert.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward