AMD Radeon HD 7990: megjelenési dátum és eladó példány az Ebay-en

Nincs már messze a Malta kódnévre hallgató két GPU-s szörnyeteg rajta, amiről most újabb részletek kerültek ki.

AMD Radeon HD 7990: megjelenési dátum és eladó példány az Ebay-en

Vágjunk is a közepébe! Az AMD új zászlóshajójának, a Radeon HD 7990 "Malta" kódnévre szerelt változatának megjelenéséig az OCaholic értesülései szerint már kevesebb, mint egy hét van hátra. A forrás arról informál, hogy az AMD a felfrissített két GPU-s szörnyeteget 2013. április 24-én tervezi a piacra dobni. Az új AMD Radeon HD 7990 értelemszerűen a gyártó leggyorsabb kártyájává fog előlépni, két darab, 28 nm-en gyártott "Tahiti" GPU-val a fedélzetén.

A korábban kiszivárgott specifikációs adatok szerint két teljes értékű magról van szó, melyek így összesen 4096 darab stream processzort fognak tartalmazni 6 GB (2*3) GDDR5-ös memóriával megtámogatva. Ezek továbbra is 384 bites adatbuszokon csatlakoznak a GPU-khoz. A két főbb dolog, ami első ránézésre megkülönbözteti ezt a kártyát a tavaly megjelent Radeon HD 7990 "New Zealand"-tól az az, hogy a visszajelzésekre és az igényekre reagálva az AMD mérnökeinek a különféle fogyasztáscsökkentő módszerek segítségével sikerült lefaragni a kártya étvágyát, ami így már két darab 8 tűs PCI Express tápcsatlakozóval is megelégszik a korábbi három helyett, ráadásul a vezérlő hűtését is jelentősen átalakították, ami immár három bővítőhely helyett csak kettőt foglal el a számítógépházban.

Aki már nem bírja kivárni az egy hetet, de van sok fölös pénze a párna alatt, annak van lehetősége a hivatalos rajtnál korábban is beszerezni az új királyt, mivel valaki egy mérnöki tesztpéldányt helyezett el az érkező AMD HD 7990-ből az Ebay-en. Az egyetlen darab természetesen aukció formájában került fel, azaz árverésre van bocsájtva, ami már jelenleg is 1125 amerikai dolláron áll, és még négy nap tíz óra hátra van a lejáratig. Ugyanakkor hazánk és a környék lakóinak nem érdemes nagyon izgalomba jönni, mert az aukció részleteinél a Magyarországra történő postázás nem szerepel, a jelek szerint az eladó ide nem vállalja a termék eljuttatását.

Számunkra az aukció "gyakorlati haszna", hogy újabb fotókat tudunk közölni a VGA-ról (amelyek tanulsága szerint a kártya valóban az eladó tulajdonában van, és nem kacsa a dolog), valamint képet kaphatunk arról is, mennyi pénzt képesek az emberek kiszórni az ablakon azért, hogy valamiben az első legyenek. Aki szeretné figyelemmel kísérni az aukciót, az ITT megteheti.

Az Ebayen csak egy szerencsés lesz aki örülni fog, de hat nap múlva (vagy akár még egy kicsit hamarabb is) az egész világ megismerheti, hogy mit sikerült összehoznia az AMD mérnökeinek, és sikerül-e visszahódítani a leggyorsabb kártyának járó trónt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward