AMD PUMA: sokat fogyaszt és lassú?

Számos tajvani és AMD-hez közel álló forrás beszél már arról, hogy az AMD PUMA névre hallgató mobil platformja körül nincs minden rendben. Az értesülések alapján úgy néz ki a helyzet, hogy a PUMA platform magas fogyasztással és alacsony processzor teljesítménnyel bír, ennek köszönhetően pedig nem lesz képes felvenni a versenyt a rivális Intel mobil platformjával, egészen pontosan a Centrino 2-vel.

AMD PUMA: sokat fogyaszt és lassú?

Számos tajvani és az AMD-hez közel álló forrás beszél már arról, hogy az AMD Puma névre hallgató mobil platformja körül nincs minden rendben. Az értesülések alapján úgy néz ki a helyzet, hogy a Puma platform magas fogyasztással és alacsony processzor teljesítménnyel bír, ennek köszönhetően pedig nem lesz képes felvenni a versenyt a rivális Intel mobil platformjaival, egészen pontosan a Centrino 2-vel.

A források információi szerint az AMD Puma platformjában helyet foglaló Griffin processzorok nem képesek elérni az Intel Core 2 Duo egységeinek teljesítményét. A Griffin processzorok fogyasztása is hagy némi kívánnivalót maga után: "úgy tűnik, hogy az AMD készített egy olyan processzort, amely magasabb fogyasztással üzemel, mint elődei" állítják a bennfentesek. Szerencsére azért pozitívumokról is beszélhetünk az AMD Puma platformjával kapcsolatban: a vállalat a TSMC legújabb gyártósorait vette igénybe a mobile 780-as lapkakészlet elkészítéséhez, így a chipszet integrált videó vezérlője rendkívül energiatakarékosra sikeredett, ennek köszönhetően képes lesz felülmúlni az Intel következő generációs integrált videó vezérlőit.

A Puma-val kapcsolatos képek rendkívül vegyesek, ugyanis a platform alacsonyabb processzorteljesítményre lesz képes, mint a Centrino 2-es lapkakészlet, viszont az integrált videó vezérlő jóval nagyobb teljesítményt fog nyújtani, mint az Intel következő generációs megoldása.

Az AMD korábbi bejelentései szerint az első Puma platformra épülő noteszgépek megjelenésére június folyamán kerülhet sor. A jelenlegi hírek alapján a platform legolcsóbb notebookjai 699 dollár körüli végfelhasználói áron lesznek elérhetőek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward