AMD Opteron CPU 8 maggal, 40 wattos TDP-vel

Az újdonságot a SeaMicro SM15000-es mikroszerverébe szánja a vállalat, így nem meglepő, hogy egy kifejezetten energiatakarékos szerverprocesszorról van szó.

AMD Opteron CPU 8 maggal, 40 wattos TDP-vel

Tavaly októberben, amikor a SeaMicro bemutatta SM15000-es típusjelzéssel ellátott mikroszerverét, már lehetett sejteni, hogy a termék nem csak Intel, hanem AMD processzorral is elérhető lesz, igaz, akkoriban mindössze annyi volt tudható, hogy a repertoár egy nyolcmagos, Piledriver alapú Opteron processzorral bővülhet a jövőben.

Most végre eljött az idő, hogy többet is megtudhassunk a titokzatos Opteron szerverprocesszorral kapcsolatban, ugyanis az AMD a héten elérhetővé tette a terméket. Az Opteron 4365 EE modellt gyártója kifejezetten a SeaMicro SM15000-es mikroszerverébe szánja.

A szóban forgó központi egység nyolc darab processzormaggal, pontosabban négy darab kétmagos Piledriver modullal érkezik. A processzormagok 2 GHz-es alap órajelen üzemelnek, ám ez az órajel a Turbo Core technológia jóvoltából terheléstől függően akár 2,3 GHz-re is emelkedhet négy mag használata felett. Amennyiben az adott alkalmazás négy, vagy ennél kevesebb processzormagot használ, úgy a maximális Turbo Core órajel már 2,8 GHz-re emelkedhet.

A friss jövevény összesen 8 MB-nyi másodszintű, illetve 8 MB-nyi harmadszintű megosztott gyorsítótárral érkezik. A Socket C32-es processzorfoglalatba illeszkedő Opteron 4365 EE TDP-je mindössze 40 watt, azaz rendkívül energiatakarékos termékről van szó. Utóbbit jól szemlélteti, hogy az Opteron 4365 EE TDP-je nagyjából 10%-kal alacsonyabb, mint az ugyancsak az SM15000-as mikroszerverbe szánt Xeon E3-1260L, illetve E3-1265L v2-es megoldásoké.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward