AMD: mérföldkőhöz ért a Vega 10-es GPU fejlesztése

Úgy néz ki remekül halad a munka, viszont a Vega architektúra köré épülő videokártyák érkezéséig még így is hónapok telhetnek el.

AMD: mérföldkőhöz ért a Vega 10-es GPU fejlesztése

Az AMD Radeon Technolgies Group első embere, Raja Koduri nemrégiben Sanghajban tett látogatást, ahol találkozott annak a fejlesztőcsapatnak a tagjaival, amelynek feladata a hamarosan megjelenő Polaris 10-es GPU, valamint a hónapok múlva érkező Vega 10 GPU fejlesztése. A találkozó alkalmával a vezető egy Twitter üzenetben számolt be róla, hogy a Vega 10-es GPU fejlesztése mérföldkőhöz ért – igaz, az újdonsággal szerelt videokártyák megjelenésére sajnos még várni kell egy picit.

A Vega 10-es GPU már a Graphics CoreNext ötödik generációjára támaszkodik, szemben az éppen megjelenés előtt álló Polaris grafikus processzorokkal, amelyek még „csak” negyedik generációs megoldások. A Vega esetében nagyon fontos kiemelni, hogy a köré épülő GPU-k teljesítmény/watt aránya magasabb lesz, mint a Polaris alapú megoldásoké – amelyek ugye elődeikhez képest eleve komoly előrelépést kínálnak.

A Vega architektúra köré két GPU épül, amelyekről a korábbi pletykák jóvoltából már olvashattunk ezt-azt. Az egyik a „teljesítmény szegmensbe” szánt Vega 10, míg a másik az abszolút felsőkategóriát célzó Vega 11. A Vega 10 esetében várhatóan 4096 stream processzort lehet munkára fogni, amennyiben a GPU minden erőforrása aktív, ezek a stream egységek pedig összesen 64 számítási tömbbe (CU) tömörülnek. A Vega 10 alapú videokártyák ellenfelei az Nvidia GP104 alapú megoldásai lesznek – ezek között jelenleg a GeForce GTX 1080-as és GeForce GTX 1070-es modelleket találjuk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward