AMD: idén nem jelennek meg 20 nm-es GPU-k

A vállalat csak később tér át a 20 nm-es gyártástechnológia alkalmazására, idén így egészen biztosan használatban marad a 28 nm-es gyártástechnológia.

AMD: idén nem jelennek meg 20 nm-es GPU-k

Az AMD nemrégiben publikálta legfrissebb pénzügyi eredményeit, amelyekről korábban már mi is beszámoltunk. Az adatokat az AMD rangidős alelnöke, Lisa Su ismertette a befektetőknek tartott rendezvényen, ahol egy érdekes kérdés is elhangzott. A kérdező arra volt kíváncsi, hogy érkezik-e idén olyan videokártya, amelyen már 20 nm-es gyártástechnológiával készített GPU lapul.

Az AMD illetékese elmondta, idén egészen biztosan marad a 28 nm-es gyártástechnológia, majd ezt követően a 20 nm-es csíkszélesség alkalmazását kezdik meg, és csak ezután jöhet a korábban emlegetett FinFET eljárás bevetése, ami háromdimenziós tranzisztorokra alapoz.

Az AMD és az Nvidia grafikus processzorai egy neves bérgyártónál, a TSMC-nél készülnek. A TSMC a jelek szerint problémákkal küzd a 20 nm-es csíkszélességre történő átállás kapcsán, így az új gyártástechnológiát a tervezettnél később tudják igénybe venni megrendelői. Ez a késés arra kényszeríti az Nvidia és az AMD illetékeseit, hogy friss grafikus processzoraikat a jelenleg is rendelkezésre álló 28 nm-es gyártástechnológia alkalmazása mellett készíttessék el. Ez a megkötés nem kedvez a teljesítménynövekedésnek, így igazán komoly előrelépésre nem nagyon lehet számítani addig, míg meg nem történik a csíkszélesség-váltás.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward