AMD FX és Trinity: biztosnak tűnik az októberi megjelenés

Friss infók érkeztek az FX processzorok tulajdonságairól és a hamarosan megjelenő asztali Trinity APU egységekről is.

AMD FX és Trinity: biztosnak tűnik az októberi megjelenés

[bold]Egy amerikai webáruházban már előrendelhetőek az új FX sorozatú AMD processzorok

[/bold]A jelek szerint már tényleg nem kell sokat várnunk a következő generációs, Vishera kódnév alatt futó FX processzorok érkezésére. Az újdonságok a Trinity APU egységekben szolgálatot teljesítő Piledriver modulokra alapoznak, igaz, velük ellentétbe integrált videó vezérlőt nem alkalmaznak, cserébe azonban nem csak négy-, hanem hat- és nyolcmagos kivitelben is forgalomba kerülnek, csak úgy, mint előző generációs, Bulldozer alapokon nyugvó társaik.

A BLT webáruházban már előrendelhetőek az újdonságok, amelyek között az októberben esedékes rajt alkalmával összesen négyféle modell lesz jelen. A négy processzor legfőbb tulajdonságait az alábbi táblázat tartalmazza.

A fentiekben szereplő árak a BLT áruházában érvényes előrendelési árak, amelyek eltérhetnek az AMD által hivatalosan megállapított ajánlott végfelhasználói áraktól, így ezeket érdemes távolságtartóan kezelni.

Az újdonságok Bulldozer alapú társaiknál nagyjából 10-15%-kal lesznek gyorsabbak. Az új központi egységek 10%-kal alacsonyabb fogyasztás mellett üzemelnek, mint azonos órajelen ketyegő Bulldozer alapú társaik, ami azonos TDP keret alkalmazása mellett 10%-kal magasabb Turbo Boost órajel alkalmazását teszi lehetővé, hála a Cyclos Semiconductor-ral való együttműködésnek.

Jelenleg több forrás is október elsejét emlegeti a hivatalos rajt várható dátumaként, ám ez a dátum egyelőre nem nyert hivatalos megerősítést, csak annyi tűnik biztosnak, hogy a Piledriver alapú FX processzorok még október folyamán elrajtolnak.

Jó hír, hogy az új, Socket AM3+-os tokozással érkező FX sorozatú processzorokat egy BIOS frissítést követően használhatjuk majd a meglévő, jelenleg is forgalomban lévő alaplapokkal. Bár ez sokak számára már nem újdonság.

[bold]

Október elsején rajtolhatnak el az asztali Trinity APU egységek[/bold]

A jelek szerint az AMD az idei év negyedik negyedévének első napjára, azaz október elsejére időzíti a második generációs "A" sorozatú APU egységek rajtját. Ezen a napon a Piledriver modulokra épülő asztali Trinity APU egységek mellett az őket fogadó, Socket FM2-es processzorfoglalattal ellátott alaplapok is megjelennek majd, amelyek modelltől függően A55-ös, A75-ös, illetve A85X lapkakészlet köré épülnek.

Október elsején várhatóan az alábbi Trinity APU-k rajtolnak el:

 

[list type="unordered"]

[*]A10-5800K

[*]A10-5700

[*]A8-5600K

[*]A8-5500

[*]A6-5400K

[*]A4-5300

[*]Athlon X4 750K

[*]Athlon X4 740

[/list]

Fontos megemlíteni, hogy az új, Socket FM2-es tokozású APU egységek a régebbi, Socket FM1-es processzorfoglalattal rendelkező alaplapokkal nem lesznek kompatibilisek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward