AMD FirePro V8750: a leggyorsabb profi kártya

Az AMD bemutatta legfrissebb professzionális szintű videokártyáját, amely egyben a vállalat zászlóshajójának is minősül. A munkaállomásokba szánt termék egy profi videokártya, amely különböző, 3D-s tervezéssel kapcsolatos alkalmazásokban, főleg CAD, valamint képalkotással és képmanipulációval foglalkozó programokban próbál helytállni a piacon. A gyártó állítása szerint az ATI FirePro V8750-es modell nagyjából négyszer nagyobb számítási teljesítményt kínál, mint az azonos kategóriában helyet foglaló rivális termékek. Az AMD számokban is kifejezte teljesítménybeli fölényét: a Siemens PLM UG NX4 szoftver 56%-kal, míg az Autodesk 3ds Max OGL alkalmazás 118%-kal fut gyorsabban az ATI FirePro V8750-esen, mint az azonos kategóriában helyet foglaló konkurens megoldásokon.

AMD FirePro V8750: a leggyorsabb profi kártya

Az AMD bemutatta legfrissebb professzionális szintű videokártyáját, amely egyben a vállalat zászlóshajójának is minősül. A munkaállomásokba szánt termék egy profi videokártya, amely különböző, 3D-s tervezéssel kapcsolatos alkalmazásokban, főleg CAD, valamint képalkotással és képmanipulációval foglalkozó programokban próbál helytállni a piacon. A gyártó állítása szerint az ATI FirePro V8750-es modell akár négyszer nagyobb számítási teljesítményt kínál, mint az azonos kategóriában helyet foglaló rivális termékek. Az AMD számokban is kifejezte teljesítménybeli fölényét: a Siemens PLM UG NX4 szoftver 56%-kal, míg az Autodesk 3ds Max OGL alkalmazás 118%-kal fut gyorsabban az ATI FirePro V8750-esen, mint az azonos kategóriában helyet foglaló konkurens megoldásokon.

A FirePro V8750-es kártyán összesen 2 GB-nyi fedélzeti memória van jelen GDDR5-ös chipek formájában, a rendelkezésre álló maximális memória sávszélesség a kategória legjobbjának számít a maga 115,2 GB/s-os értékével. A GPU belsejében összesen 800 darab stream processzor teljesít szolgálatot, és a termék ATI stream (GPGPU) támogatással is el van látva. A videó kimenetek között két darab DisplayPort csatlakozót, valamint egy dual-link DVI-I portot találunk. A maximálisam támogatott felbontás a csatlakozók esetében 2560 x 1600 pixeles értéket képvisel. A FirePro V8750-es két darab független megjelenítő vezérlővel van ellátva, de ezen kívül UVD 2-es motorral is bír, így hardveres gyorsítást nyújt a H.264/AVC, VC-1 és MPEG-2-es videó fájlok lejátszásához. A specifikációkban utalást találunk az ATI FirePro S400-as framelock/genlock szinkronizációs modullal való kompatibilitás tényére is.

A felsoroltakon kívül a V8750-es modell CrosffirePro támogatással is bír, amely többkártyás rendszerek építését teszi lehetővé a professzionális CAD videokártyák esetében. Maga az újdonság egyébként PCI Express 2.0 x16-os csatolófelülettel rendelkezik.

Az AMD leggyorsabb professzionális szintű videokártyájáért 1799 dollárt kell letenni az asztalra.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward